Lise Arkadaşları 34 Yıl Sonra Hasret Giderdi

Kayseri Lisesi’nden 1979 yılında mezun olan o dönemin gençleri uzun yıllar sonra bir araya geldi.

Kayseri Lisesi’nden 1979 yılında mezun olan o dönemin gençleri uzun yıllar sonra bir araya geldi. Erciyes Kayak Merkezi’nde buluşan lise arkadaşları hasret gidererek, okul dönemindeki anılarını tazeledi.

Kayseri Lisesi’nin 1979 yılı mezunları beşinci kez bir araya geldi. 34 yıl önceki mezunları beş yıl önce bir araya getiren İstanbul’da bir tekstil firmasının yöneticiliğini yapan Mehmet Arıslı, zor olan bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Son 5 yıldan beri Kayseri’de bir araya gelmeye başladıklarının altını çizen Arıslı, “1979 yılı Kayseri Lisesi mezunlarındanım. Yaklaşık 5 yıldan beri bu toplantıları yapıyoruz. 84 kişi kadar bir grup oluşturduk. Her toplantımıza ortalama 100-110 kişi kadar bir katılım oluyor. 2013 yılı bahar buluşmamızı Erciyes Dağı Mirada Oteli’nde yaptık. Bu yılki etkinliğimize yaklaşık 100 kişilik bir grup katıldı. Arkadaşlarımız içten bir şekilde katıldılar. Son 5 yıldan beri Mayıs ayı içerisinde bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Bu yılki buluşmamıza İsviçre’den Engin Demirkıran isimli 1979 mezunu bir arkadaşımız da ilk kez katıldı. Bunun yanı sıra İzmir, İstanbul, Ankara gibi Türkiye’nin birçok ilinden katılanlar oldu. Güzel bir katılım gerçekleşti. Artık insanlar kaynaştı. 34 yıl uzakta kalmış olmanın bir birikimi var. Onu tamamladık. Sanki 34 yıl uzak kalmamış gibi hasret giderdik. Katılanlar arasında 1978-1980 yılları arasında mezun olan arkadaşlarımızın yanı sıra, dağcılık, izcilik gibi gruplardan olan arkadaşlarımız da var.” dedi.

Lise yıllarının 1980 öncesine denk geldiği için çok hareketli bir öğrencilik dönemi yaşadıklarına dikkati çeken Arıslı, ”Çok hareketli günlerin yaşandığı lise yıllarımız oldu. Bizlerde onun verdiği bir dayanışma ruhu da var. Güzel bir topluluk, insanlarımız güzel. Bizler, tamamen bir gönül topluluğu ile bir araya gelmiş insanlarız. İlk toplantımızı 2009 yılında Düvenönü’nde Bent Otel’de yapmıştık. İlk buluşmamızda 30 yıl sonraki sınıf arkadaşlarımızı karşımızda görünce çok heyecanlanmıştık. Ama insanlarda sima değişmiyor. Sadece saçlara ak düşmüş, birazcık saçlar dökülmüş ama davranışlar aynı.” şeklinde konuştu.

Nazmi Toker Ortaokulu’nda müzik öğretmenliği yapan Melek Helvacı, bu yılki etkinliğe katılanların büyük bir bölümünün ortaokul yıllarında müzik öğretmenliğini yaptığını ifade etti. Helvacı, “Çok şükür Allah’ım bana 34 yıl sonra tekrar öğrencilerimle birlikte olma mutluluğunu yaşattı. Herhalde Allah’ın en sevgili kulu benim.” diye konuştu. Öğrencileriyle ilk karşılaşmasında çok güzel duygular yaşadığını belirten emektar müzik öğretmeni Melek Helvacı, “İzmir doğumluyum ve ayrıca 1981 yılından beri Kayseri’de değildim. Yıllar sonra tekrar bu vesile ile gelmek, öğrencilerimle birlikte olmak çok güzeldi. Onların sevgilerinin eksilmediğini bilmek çok güzeldi, çok keyifliydi, inanın çok duygulandım. Müzik öğretmeni olduğum için o yıllarda öğrencilerimi haftada 1-2 saat görürdüm. Öğrenciler en çok sınıf öğretmenlerini görürler ve o öğretmeni daha iyi hatırlarlar. Ama müzik öğretmenlerini bu kadar az görmelerine rağmen bizi unutmamaları onlarda iz bıraktığımızı gösteriyor. Bu nedenle de çok mutluyum. Sonradan hatırlanmak, aralarında olmak duyguların en güzeli. Yaklaşık 39 yıllık müzik öğretmeniyim. Alman Liseliler Vakfı’nda halen müzik öğretmeni olarak görevimi sürdürüyorum. Keşke her insanın bu şekilde özel günleri olabilse o yüzden kendimi çok farklı çok ayrıcalıklı hissediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN