Malatya'da 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenecek 'Malatya Etkinliği' için hazırlıklar tamamlandı.
Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı ve Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Necmettin Gürbüz ve Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği Koordinatörü Hasan Yıldız, basın toplantısı düzenledi.
Selim Pilten, Türkiye'de 11.’si gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın Malatya ayağında, Malatya Belediyesi ve SADER'in ana sponsor olduğunu söyledi. 20'nin üzerinde ülkeden 150'ye yakın çocuğun Malatya'ya geleceği etkinliğin 10 Haziran akşamı İnönü Stadyumu'nda gerçekleşeceğini hatırlatan Pilten, "Basın aracılığıyla etkinliğin tanıtımını, davetini tüm Malatyalı hemşerilerimize yapmıştık. Tekrar bugün yenilemek istiyoruz. Tüm Malatyalı hemşerilerimiz 10 Haziran’da İnönü Stadyumu’na davetlidir. Sosyal açıdan kardeşliği, birliği, beraberliği işleyen dünya motifinden Türkçenin ön plana çıkmasını sağlayan bir organizasyondur” dedi.
Organizasyonun bu yılki temasının ‘Evrensel Barışa Doğru’ olduğunu hatırlatan SADER Başkanı Necmettin Gürbüz de “Türkçe Olimpiyatları bu sene Malatya’da 3’üncüsü, Türkiye’de 11’incisi düzenleniyor. Bizim bütün doktor arkadaşlarımız. Bütün üyelerimiz bu olayın heyecanını yaşamaktadır. Hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyor. Ülkenin ufkunun belki biraz karamsarlığa düştüğü sıkıntılı dönemlerde, insanlarımızın ruhunu genişletecek, ferahlatacak çok güzel bir etkinlik olacağını ümit ediyoruz. Buradaki sloganımız ‘Evrensel Barışa Doğru’ diyoruz. Barış için Türkçemizi tüm dünyada barış dili olarak konuşulması için o temenni ile bu işin organizasyonunu üstlendik. İnşallah bu senede daha önceki senelerde yaşadığımız gibi Malatya’da büyük bir coşkuyla, heyecanla, neşeyle Türkçe Olimpiyatları'nı kutlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği Koordinatörü Hasan Yıldız ise 3 aydır sürdürülen hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Heyecanla etkinliği beklediklerini anlatan Yıldız, “Özellikle sevgi dili, barış dili Türkçemizin ülkemizdeki gergin ortamı yumuşatacağını ümit ediyoruz. Çünkü Türkçe bir barış dili, sevgi dili ve hoş görü dilidir. Bu noktada milletimizin, halkımızın ve özellikle Malatya’mızın güzel duygular içerisinde bu etkinliği yaşayacağını, güzel bir sükûnet ortamında etkinliğin gerçekleşeceğini ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN