Milli Hentbolcular Kızılaya Kan Bağışladı

Akdeniz Oyunları kapsamında, hazırlık maçları yapmak için Adana'ya gelen Türkiye Hentbol Milli Takımı oyuncuları Kızılay’ın kampanyasına katılarak kan verdi.

Akdeniz Oyunları kapsamında, hazırlık maçları yapmak için Adana'ya gelen Türkiye Hentbol Milli Takımı oyuncuları Kızılay’ın kampanyasına katılarak kan verdi.

Türk Kızılay'ı Adana Şubesi'nce, Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin önündeki gezici kan toplama TIR’ı, milli hentbolcuları konuk etti. Türkiye Hentbol Milli Takımı oyuncuları, antrenmanlardan arta kalan zamanlarından fırsat buldukça şehri geziyor.
Ziyaret ettikleri Optimum'un önünde Kızılay'ın kan toplama aracını gören hentbolcuların tamamı büyük bir duyarlılık örneği göstererek, kan verdi.

Türk Kızılay'ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kan vermenin önemine dikkati çekerek, ''Bir gün o kana, herhangi bir vatandaşımızın ya da en yakınımızın ihtiyacı olabilir. Hayat kurtaran, tek kaynağı da insan olan kanın temininde de zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle bazı gruplardaki kan az bulunduğundan bu uğurda kaybedilen canlar azımsanmayacak kadar fazla. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerini kan verme konusunda teşvik etmeliyiz. Bu kapsamda büyük bir sorumluluk örneği gösteren hentbolcularımızı kutluyorum. Sağ olsunlar.'' dedi.

Başkan Saygılı, Kızılay olarak stoklarını güçlendirmek amacıyla gezici kan alma araçlarını halkın yoğun bulunduğu yerlerde görevlendirdiklerini, Optimum Outlet Adana Alışveriş Merkezi'nin de bunların başında geldiğini belirterek, ''Alışveriş merkezi yöneticilerine gösterdikleri kolaylıklar ve bize ev sahipliği yaptıkları için de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.'' diye konuştu.
CİHAN