Öğrencilerin Seramik Ve Çini Sergisi Göz Kamaştırdı

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü öğretici ve öğrencilerinin, el emeği göz nuruyla yaptıkları seramik ve çini sergisi büyük beğeni topladı.

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü öğretici ve öğrencilerinin, el emeği göz nuruyla yaptıkları seramik ve çini sergisi büyük beğeni topladı. Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sergilenen birbirinden güzel eserler, sergiyi gezenlerden tam not aldı.

    Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Çini İşlemeciliği Usta Öğreticisi Dilek Karaçal ile Gülseren Zararsız, Jülide Akay, Gülcan Ülker ve Cevriye Demir isimli 4 öğrencinin 1 yıllık emeklerini sergiledikleri ve göz kamaştıran seramik ile çini sergisi grubun ilk sergisi.

    3 gün boyunca devam eden serginin, sanatseverler ve ziyaretçiler tarafından bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini ifade eden Usta Öğreticisi Dilek Karaçal, Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü adına açılan serginin kendilerine çok iyi bir tecrübe kazandırdığını vurguladı. Sergide 5 kişinin emeklerinin sergilendiğini belirten Karaçal, “Sergimiz, bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Yaklaşık 1 yıl boyunca yaptığımız emeklerimizi sergilemek istedik. Bu yüzden seramik ve çini sergisi açmayı planladık. Bu bizim ilk sergimiz. Sergimizde yaklaşık 250 çalışma yer aldı. Çalışmalarımızda daha çok tarihi anlatan panolarımız, dik formlarımız, onların üzerindeki klasik ve Selçuklu desenleri, tabak formlarımız, dekoratif amaçlı mumluklarımız ve narlarımız gibi çeşitli ürünler yer alıyor. İleriki dönemlerde daha farklı ürün ve desenlerle yeni sergiler açmayı hedefliyoruz.” dedi.

    SERGİ, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NDE SÜRECEK

    Kayseri Park AVM’deki serginin 11 Haziran 2013 tarihinden itibaren de Vali Konağı’nın yanındaki Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü’nde genel bir sergi şekline dönüşerek devam ettiğini açıklayan Karaçal, "Herkesi Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki sergimize bekliyoruz. Kayseri Park’ta açtığımız sergimizde emeği geçen 4 öğrencimiz ev hanımı veya ev kızı. Arkadaşlarımız çok azimli, özverili ve becerikliler. Güvenle çalıştılar, çok başarılılardı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Sergimizde beklentimizin üzerine çıktık. Önceki yıllarda açılan sergilerde daha az çalışmalar yer alıyordu. Ama bu yılki ekibimizle birlikte çok iyi çalışmalar yapıp iyi bir yerlere geldiğimizi düşünüyorum. Çalışmalarımızdan satın almak isteyenler okuldan ilgili arkadaşlarımızla irtibat kurabilirler. Sipariş üzerine de çalışmalarımız oluyor. Sergilediğimiz eserlerimizin fiyatları 10 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Örneğin mumluklarımızı 10 TL den satıyoruz. Ürünlerimizin, ebatlarına ve işçiliğine göre de fiyatları değişmektedir.” diye konuştu.

    ÇİNİCİLİK SANATI, GİDEREK BÜYÜYECEK

    Çini işlemeciliğinin son 5 yıl öncesine kadar unutulmaya yüz tuttuğunun altını çizen Karaçal, “Çini işlemeciliği unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatımızdı. Ama son 3-4 yıl içerisinde daha ön plana çıkmaya başladı. İnsanlarımızın bu sanata daha çok önem vermeye başladıklarını düşünüyorum. Bu sergilerinde bize çok fazla etki ettiğini ve herkesin bir gün bu sanata daha fazla eğimli olacağını dolayısıyla da çinicilik el sanatımızın zamanla büyüme grafiğinde olacağını tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN