Polisten Çocuklara Karne Hediyesi Kitap

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, polis ile halk arasındaki ilişkileri artırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, daha fazla okumalarını sağlamak için çocuklara kitap dağıttı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, polis ile halk arasındaki ilişkileri artırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, daha fazla okumalarını sağlamak için çocuklara kitap dağıttı. Çocuklarla kitap okuyan polis, onlara polisi ve görevlerini anlattı. Çocuklara kitap okumanın ve bilginin önemini anlatan polis, suç ve suçun ne olduğunu, suçluyla mücadelenin nasıl yapıldığını izah etti. Polis çocuklara, "Anlayarak faydalı kitaplar okuyun, hem geleceğiniz hem de ülkemiz aydınlansın." tavsiyesinde bulundu.

Uzun bir eğitim sürecinin ardından okullarda yaz tatili başlıyor. Polis ile halk arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek ve toplum üzerinde oluşan suç korkusunu kaldırarak daha güvenli yaşam alanları oluşturmak amacıyla mücadele veren polis, şimdi de örnek bir projeye imza attı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, geleceğin teminatı olan çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması, kitap okuma sevgisinin daha da artırılması, boş zamanlarında ve tatilde kitap okuyarak bilgi birikimlerinin çoğaltılmasına yönelik 'Bir kitap bir insan' projesi başlattı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şubesi ekiplerinin hazırladığı 'Bir kitap bir insan' projesi kapsamında, kentteki kitap evlerinden ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklar için kitaplar temin edildi. Kitapevlerinin de destek verdiği kampanya çerçevesinde çok sayıda kitap toplandı. Ardından İlçe Emniyet Amirlikleri ile birlikte harekete geçen Toplum Destekli Polisi, toplanan kitaplar Günyüzü ve Han ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere hediye etti.

Her iki ilçede bin 500 öğrenciye kitap dağıtan polis, bazı okullara da kütüphane kurarak kitap yardımı yaptı. Polisler, ardından çocuklarla kitap okudu. Çocuklara polis ve görevlerini anlatılırken, suç ve suçun ne olduğunu ve suçluyla mücadelenin nasıl yapıldığını izah edildi. Polisin bu davranışı öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı. Polisin bu tür faaliyetlerinin artırılarak devam ettirilmesi istendi. Emniyet yetkilileri ise söz konusu projenin devam edeceğini bildirdi. CİHAN