Restorancılardan Taksim Olayları Uyarısı: Ekonomiye Darbe Vuruyor

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, Gezi Parkı olaylarının ekonomiye darbe vurduğundan yakındı.

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, Gezi Parkı olaylarının ekonomiye darbe vurduğundan yakındı. Ali Tatlıdil, “Taksim’de uçuşan biber gazının yanı sıra ülke ekonomisidir.” dedi.


Tatlıdil, olaylara dair yaptığı açıklamada 2 haftadır olayların büyük şehirlere yayıldığına işaret ederken, “Gençlerin kendilerince haklı gördükleri demokratik hakları olan eylem ve direnişleri sadece Gezi Parkı‘nda değil bilhassa İstanbulumuzun ekonomisinin ve turizminin can damarında olmaktadır. “ ifadesini kullandı. TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Tatlıdil, şöyle devam etti:

“İstanbul’da ticaret kadar turizm de etkin bir gelir kapısıdır. Taksim; Beyoğlu, İstiklal caddesi Osmanlı döneminden beri şehrin yerli ve yabancı turistlerin mutlaka gittiği, tur ve bilhassa gece eğlenceleri bakımından uğrak yerlerinden, halk tabiri ile 24 saat canlı bir bölge. O bölgede hediyelik, giyim, takı ve yeme içme esnafı bakımından önemli bir ticaret alanı ve gelir kapısın durumundadır.

Eylemlerin ilk günlerinde görülen infial neyse ki harını kaybetmiş, yerini nispeten de olsa sükûnete bırakmıştır. Fakat tam turizm sezonunda meydana gelen bu olaylar ve halen kısmen de olsa devam eden eylemler bölgenin ekonomik bakımdan hareketliliğini kaybettirmiştir. Sektörümüz için önemli bir bölge olan Taksim ve civarında üyelerimiz ile sektör temsilcilerimiz siftahsız gün geçirmektedirler. Yeme içme sektörü olarak yoğun iş gücü oluşturduğumuz göz önünde bulundurulursa bu olaylar şu anda binlerce aileyi etkilemektedir ve siftahsız kapatan esnaf arkadaşlarımızın daha kaç gün buna dayanabilecekleri meçhuldür. Günlerini ve haftalarını siftahsız kapattığımız bunalım dönemlerini iyi bilen, 40 senesini bu sektöre vermiş birisi olarak hem gençlerimizi hem de değerli yöneticilerimizi uzlaşmaya, bu eylemlerin ve müdahalelerin daha fazla sürdürülmeden sonlandırılmasını rica ediyorum. Gelin esnafın sessiz sesine kulak verin ve bölgeyi kendi haline bırakın.“
CİHAN