Şampiyon Demir Engelli Sporculara Forma Hediye Etti

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Amasya Engelliler Spor Kulübü’nde bulunan sporculara forma hediye etti.

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Amasya Engelliler Spor Kulübü’nde bulunan sporculara forma hediye etti.

Futbol, dart, masa tenisi, bilek güreşi, badminton ve bocce gibi birçok spor dalında faaliyet gösteren Amasya Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret eden Demir, her zaman engellilerin yanında olduğunu söyledi. Engellilerin azim ve kararlılığının herkese örnek olduğunu belirten Demir, “Unutulmaması gereken bir gerçek de her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli adayı olduğudur. Hiç kimse yarın ne olacağını bilemez. Ama ne acı gerçektir ki kendisinde bir engel veya yakın çevresinde engelli birisi olmayan birçok insan engellilerin sorunlarını bilmiyor ve algılamıyor. Bu konuda halkımızın biraz daha duyarlı olması gerekmektedir.” dedi.

Amasya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nuri Tufanoğlu, da “Bizim spor kulübümüz engelli kardeşlerimizin fiziksel ve zihinsel egzersiz yapabildiği, sakat kişilerin çeşitli faaliyet alanlarındaki yeteneklerini geliştirmelerine yardım ettiği ve normal hayattaki beraberliklerinin geliştirilmesi katkı sağlayan bir kulüptür. Bu kulübün ayakta kalması için verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN