Şereflikoçhisar’da Doğalgaz Seferberliği Başladı

Bakanlar Kurulu’nun mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğalgaz ulaştırılması için aldığı kararın yürürlüğe girmesinin ardından Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğalgaz seferberliği başlatıldı.

Bakanlar Kurulu’nun mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğalgaz ulaştırılması için aldığı kararın yürürlüğe girmesinin ardından Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğalgaz seferberliği başlatıldı.
28 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe giren nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz gelebilmesi için elektrik abonelerinin yüzde 60’lık kısmının talepte bulunması halinde doğalgaz hayali gerçeğe dönüşecek.

EN AZ 8 BİN ABONE GEREKİYOR

Şereflikoçhisar’da elektrik abonesi olan konut sayısının 12 bin 790 olduğu açıklanırken, 8 bin elektrik abonesinin talepte bulunması halinde doğalgaz hayali gerçeğe dönüşecek. Yapılan açıklamada doğalgaz dağıtım faaliyetinde bulunan şehir içi doğalgaz dağıtım tüzel kişilerinin konut ve ısınma amaçlı doğalgaz kullanan abonelere uygulayacağı sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı için 317.70 TL+KDV olarak tespit edildiği bildirildi.

ABONE OLMAK İSTEYENE KOLAYLIK

Doğalgaz için abonelik ücreti yatıracak olan vatandaşlar Vakıf Bank veya Halkbank Şereflikoçhisar şubelerinde sıra beklemeden doğalgaz kayıt masasından direkt işlemlerini yaptırabilecekler.

Doğalgazın ilçeye kazandırılması için tüm imkanları değerlendireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, "Doğalgaz Şereflikoçhisar’ın meselesidir, milli meselemizdir. Bundan sonra artık kışın ilçemizden göçler yaşanmayacak. Bu şekilde kış ekonomimizde büyük bir rahatlık yaşandığı fark edilecek. 8 bin aboneyi bulmamız gerekiyor, herkesin aynı hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum." dedi.

İLK KAYDI BAŞKAN HAKVERDİ ALTUĞ VE MECLİS ÜYELERİ YAPTIRDI

Ekim ayı sonuna kadar doğal gaz aboneliği kayıtlarının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, belediye meclis üyeleri ile birlikte doğalgaz aboneliği yaparak vatandaşlara çağrıda buldu Belediye Başkanı Altuğ yaptığı açıklamada, "Şereflikoçhisarlıların hayalleri olan doğalgazda artık söz bizde. Bu bizim milli meselemizdir.” ifadesini kullandı.

Vakıf Bank Şereflikoçhisar şubesinde gerçekleşen doğalgaz aboneliği işlemlerinde vatandaşlar 317.70 TL ödeyerek abonelik işlemlerini gerçekleştiriyor. İlçenin doğalgaza kavuşabilmesi için gerekli olan 8 bin abonenin bulunmaması halinde banka vatandaşlara paralarını faizi ile geri ödeyecek.

8 BİN ABONE HEDEFİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Şereflikoçhisar’ın kalkınması ve gelişmesi için ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek 8 bin abonenin sağlanması için bir dizi toplantı düzenlenecek.
Ayrıca ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütleri de doğalgaz için çalışmalara başladı. Vatandaşlarla tek tek görüşülerek doğalgazın ilçeye ve ekonomisine yapacağı katkılar anlatılıyor.

Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından sosyal medyada bir platform kurularak, gençlere ve sosyal medyayı kullanan vatandaşlara doğalgaz aboneliği konusunda bilgilendirme yapılıyor. www.facebook.com/SereflikochisaraDogalgazGelsin platformunda doğalgaz ile ilgili en son gelişmeler ve bilgilendirici haberler yer alıyor.
CİHAN