Sınırda savaş hareketliliği

Sınır illerde ilaç ve gaz maskesi stoklanıyor. Sığınak yerleri belirleniyor!..

Türkiye’nin Suriye ile olan sınır bölgesinde kimyasal alarm verildi! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriye'ye sınır illerde yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskelerinin stoklandığını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer konusunda uzman ekipler gönderdi. AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mustafa Aydoğdu, “Kimyasal saldırılara karşı her türlü önlemi aldık” dedi.

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiası ve olası Suriye müdahalesi öncesi, Türkiye’nin sınır bölgesinde ‘kimyasal’ alarmı verildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) konusunda uzman ekipler gönderdi. Sınır bölgesinde havadan, karadan kimyasal denetimler artırıldı. Olası bir kimyasal saldırıya karşı bölgede maske stoğu yapılırken, sığınaklar konusunda çalışma başlatıldı. AFAD, sınır bölgesinde yaşayanları ve kamplardaki Suriyeli mültecilere, kimyasal silahlar konusunda eğitim vermeye başladı. AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mustafa Aydoğdu, “Suriye’deki kimyasal saldırı sonrası bölgede kırmızı alarm verdik. Kimyasal saldırılara karşı her türlü önlemi aldık. 7 sığınak yeri belirledik” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü de bölgeye özel ekip gönderdi..