Sokak Hayvanları İçin Suluk

Aydın Nazilli Belediyesi artan hava sıcaklıklarından dolayı sokak hayvanlarının susuz kalmaması için şehrin belirli noktalarına otomatik suluk yerleştirdi.

Aydın Nazilli Belediyesi artan hava sıcaklıklarından dolayı sokak hayvanlarının susuz kalmaması için şehrin belirli noktalarına otomatik suluk yerleştirdi.

Süs havuzları ve göletlerdeki suların kimyasal maddeler içerdiği için sokak hayvanlarının sağlığı açısından sakıncalı olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gerektiğinde sulukların sayısının artırılacağını, ilçede daha çok sokak ve mahalleye konulacağını kaydetti. Havaların ısınmasıyla sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Belirlediğimiz noktalara bu sulukları yerleştiriyoruz. Otomatik çalışan sistemle sokak hayvanları haznedeki suyu içtikten sonra hazne yeniden suyla doluyor. Otomatik sulukta sistem suyu şehir suyundan alıyor. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacı bu şekilde karşılanacak. İnsanlara olduğu gibi hayvanlara da duyarlı olunmalı. Belediye olarak yaptığımız bu çalışmaya halkımızın da duyarlılık göstermesini, en azından yerleştirdiğimiz bu suluklara sahip çıkarak zarar vermemelerini, zarar verenlere de sorumluluk bilincini taşıyan vatandaşın yapması gerektiği şekilde davranışlar göstermelerini dilerim. Bu sorumluluğu taşıyan tüm vatandaşlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterineri Ahmet Şahin, yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için şehrin farklı noktalarına otomatik hayvan sulukları yerleştirildiğini belirterek sistem hakkında bilgi verdi. Şahin, şunları söyledi: “Otomatik sulukta sistem suyu şehir şebekesinden alıyor. Gelen su, alttaki bölmeden suluğa giriyor ve belli bir seviyede sistem otomatik olarak su girişini kapatıyor. Kap içerisindeki su, hayvanlar tarafından içildikçe ya da güneşin etkisiyle buharlaştıkça, otomatik mekanizma sayesinde eksilen su tamamlanıyor ve hazne hep suyla dolu kalıyor. Bu sayede yazın sıcağında susuz kalan hayvanlar su ihtiyaçlarını karşılayacak.” CİHAN