Sü Öğrencileri, Teknolojiyi Sanayide Öğrenecek

Selçuk Üniversitesi(SÜ) ile Konya Ticaret Odası Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, üniversite bünyesinde eğitim ve uygulama atölyesi olarak hizmete başladı.

Selçuk Üniversitesi(SÜ) ile Konya Ticaret Odası Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, üniversite bünyesinde eğitim ve uygulama atölyesi olarak hizmete başladı. İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan merkezde öğrenciler hem teknoloji üretecek hem de para kazanacak.

SÜ Teknoloji Fakültesi’nin ek hizmet birimi olarak kullanılacak merkezde öğrenciler teorik bilgilerini uygulama yaparak pekiştirecek. Öğrenciler, torna ve CNC tezgahlarının başında sanayicinin ihtiyaç duyduğu malzemeleri üretecek.

CNC’DEN OTOMOTİVE KADAR HER UYGULAMA MEVCUT

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, uygulama merkezinde bilgisayar, teknik resim ve ölçme, elektrik, elektronik, metal işleme, cnc, mekanik atelye, otomotiv ve kaynak atölyeleri bulunduğunu dile getirdi. Öğrencilere bütün atölyelerde uygulama eğitimi verdiklerini anlatan Prof. Dr. Ünsaçan, "Uygulama Merkezi, öğrencilerin kendi bölümünün yanı sıra diğer bölümlerin alan dersleri hakkında da bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Öğrenciler bölümde verilen uygulama dersleriyle beceri kazanıyor ve kendilerini teorinin dışında sahaya dönük olarak geliştirebiliyor. Lisans öğrencileri 1. sınıfta uygulamanın içine girerek oryantasyon süreçlerine de başlamış oluyor." dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDEKİ EN BÜYÜK ÇALIŞMA

Türkiye’de açılan 16 Teknoloji Fakültesi’nin ülkenin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve mühendisleri yetiştirmeyi amaçladığını belirten Prof. Dr. Ünsaçar, "Teknoloji Fakülteleri ile artık üniversiteler de sanayiye iniyor. Üniversite olarak böyle bir uygulama merkezine sahip olmamız bizim için son derece önemli. Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri arasında en büyük üniversite tesisine sahip olan Selçuk Üniversitesi’nin bu uygulaması, üniversite-sanayi işbirliği alanında bugüne kadar atılan en somut adımlardan biridir." dedi.

Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde ihtiyaçları olan her türlü makineyle ilgili bilgiyi uygulamalı olarak öğrenebildiklerini söyleyen SÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Emre Can Kara, Teknoloji Merkezi’nde diğer bölümlerle ilgili de uygulamalı eğitim fırsatına sahip olduklarını dile getirdi.

SANAYİCİLERE YAZILIM VE AKILLI TELEFON DESTEĞİ

Teknoloji Merkezi’nin, üniversite ile sanayici arasındaki işbirliğini geliştirmesinde faydalı olacağını söyleyen Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Humar Kahramanlı şunları söyledi: "Sanayideki firmalara bilgisayar bakım servisi, güvenlik sistemleri hizmeti, ağ hizmetleri, akıllı telefon bakım hizmetleri, yazılım hizmetleri ve web tasarım hizmetleri vereceğiz. Firmalara bu hizmetleri sağlamak için hocalarımız ve öğrencilerimiz elbirliğiyle çalışıyorlar. İlk olarak bilişim alanında hizmet vermeye başladık. Öğrencilerimiz, firmalara verilen hizmetlerin karşılığını maddi olarak da alabilecekler."
CİHAN