Süzer: Güzel Türkçe Konuşan Öğrencileri Görünce Okulların Kalitesini Anlıyoruz

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer'i ziyaret etti.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer'i ziyaret etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin çok güzel Türkçe konuştuğunu görünce okulların kalitesinin anlaşıldığını söyleyen Süzer, bundan gurur duyduklarını ifade etti.

Olimpiyat çocuklarını kabul ederek onlarla kahvaltıda buluşan Mustafa Süzer, şarkı ve türkülere eşlik etti. Öğrencilerle sohbet eden Süzer, “Çocuklarımızı çok seviyoruz. Bunların Türk okullarında okuyor olması buraya ziyarete gelmesi çok güzel. Ülkemizi kendi ikinci vatanları gibi gördüklerini söylüyorlar. Bunlar bize çok haz veriyor. Kendilerini Türkiye’ye alıştırmak sevdirmek için bize düşen bazı görevleri yapmak istiyoruz." dedi.

Çok güzel Türkçe konuşan öğrencileri görünce okulların kalitesinin anlaşıldığını ifade eden Süzer, "Bu da bize gurur veriyor. Bir çok ülkedeki okulları ziyaret ettik. Öğretmenlerin şevkli çalışmaları, gelen iş adamlarına yardımcı olmaları Türkiye’nin ikinci bir elçiliği gibi ticaret müşavirliği gibi hareket etmeleri çok hoş ve bizim şimdiye kadar görmediğimiz şeyler." diye konuştu.

Her gittikleri ülkede öğrencilerin küçük konserle kendilerini karşıladığını anlatan Süzer, onları kendi çocukları gibi sevdiğine dikkat çekti. Kahvaltılı sohbetin ardından Mustafa Süzer, öğrencilere hediyelerini verdi. Öğrenciler de ülkelerinden getirdiği hediyeleri Süzer ve ailesine takdim etti.
CİHAN