Sıcak ve nemli havada aşırı su kaybı kalp krizini tetikliyor. Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkan Yardımcısı ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Fatih Demircioğlu, aşırı sıcaklarda kalp hastalarının dolaşmanın riskli olduğunu söyledi.
Kalp ve yüksek tansiyon hastalarının güneş ışınlarının dik gelmeye başladığı 11.30-15.30 sularında dolaşmasının riskli olduğunu belirten Demircioğlu, kalp rahatsızlığı bulunanların güneşli havada dolaşmaları yanı sıra denizde yüzmelerinin de tehlikeli olduğunu kaydetti.
Sıcak ve nemli havada yüksek tansiyon, şeker ve kalp rahatsızlığı hastaların dışarı çıkmalarını akşam serinliğinde olmasının daha yararlı olacağını anlatan Demircioğlu, terlemeye bağlı vücutta aşırı su kaybının vücut dengesini bozarak ani kalp krizlerine neden olabileceğini ifade etti.
Demircioğlu, "Sıcak havalarda dolaşmayalım. Sıcaklardan başımızı korumak için mutlaka bir başlık bulunduralım. Sıcak ve nemli havalarda terlemeye bağlı vücutta aşırı su kaybı olur. Bu da vücudun dengesini bozar. Vücudumuzun dengesinin bozulmaması için bol bol sıvı içecekler tüketelim. Günlük en az 2,5 litre su tüketelim. Terlemeye bağlı su kaybını su içerek, ayran içerek ve sıvı gıdalar tüketerek dengeleyelim." diye konuştu. CİHAN