Tübitakın Yarışmasına Sanko Koleji Damga Vurdu

Gaziantep Özel Sanko Koleji öğrencileri, hazırladıkları projelerle TÜBİTAK tarafından ilk kez düzenlenen 'Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması'nda, Türkiye birinciliği ve ikinciliği derecesi aldı.

Gaziantep Özel Sanko Koleji öğrencileri, hazırladıkları projelerle TÜBİTAK tarafından ilk kez düzenlenen 'Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması'nda, Türkiye birinciliği ve ikinciliği derecesi aldı.

Ankara Ticaret Odası Congresium Sergi Salonu’nda, 27-30 mayıs tarihlerinde, yarışmanın finali ve ödül töreni yapıldı. Türkiye genelinde bölge elemelerini geçen Özel Sanko Koleji öğrencileri, 180 proje arasından birincilik ve ikincilik dereceleri almaya hak kazandı. Dereceye giren öğrenciler, plaket ve para ödülü ile ödüllendirildi.

'Toplu Taşıt Taşıma' projeleriyle Kamer Saraçlar ve Nihat Güneysu’nun, öğretmenleri Şerif Özer rehberliğinde tasarladığı, ulaşımı daha güvenli ve rahat gerçekleştirebilecek ve yakıt tasarrufu sağlayacak sekiz on aracın sığabileceği toplu taşıma aracı Türkiye birincisi oldu. Öğrenciler, Yiğit ve Abdulkadir Koçer’in öğretmenleri Ahmet Acar rehberliğinde doğaya dost ve uyumlu 'Rüzgar Enerji Santrali' geliştirmeyi ve bu santrallerin uygulanabilirliğini kanıtlayarak, yenilenebilir enerjinin her alanda kullanılabileceğini gösterdikleri 'Kavak Yelleri' projesi ise Türkiye ikinciliği elde etti.

Türkiye’de ilk defa yapılan bu zorlu yarışta büyük başarı gösteren Özel Sanko Koleji öğrencileri, projelerini çok sayıda basın yayın kuruluşuna düzenlenen toplantı ile tanıttı.

"ÖĞRENCİLERİMİZ DONANIMLI YETİŞİYOR’’

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması’nda öğrencilerinin büyük başarı elde ettiğini vurguladı.

Okullarında genetik, mekatronik, robotik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, Bilim Merkezi, teknoloji ve proje atölyeleri bulunduğuna dikkati çeken Köylüoğlu, "Bilgiyi deneyimleyerek öğrenen öğrencilerimiz, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji konularında inovatif çalışmalar yapabilmektedirler.” dedi.
Köylüoğlu, günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulabilecek birçok konuya pratik çözümler üretebilecek donanımla yetişen öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı.

Teknolojide başarılı olabilmek için bilginin doğru kavranması ve bunun uygulamaya dönüştürülmesinin önemli olduğuna işaret eden Murat Köylüoğlu, "Öğrencilerimizin kazandığı bu TÜBİTAK dereceleri, okulumuzun gazi şehrimize hediyesidir.’’ dedi.

CİHAN