Türkçenin İlk Kullanıldığı Topraklar, Türkçe Şöleniyle Bir Kez Daha Şenlenecek

Türkçe Olimpiyatları, 11. yıl etkinlikleri kapsamında Kars, Kafkas Üniversitesi Stadyumu, 20 bin kişiye çıkarılan kapasitesiyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Türkçe Olimpiyatları, 11. yıl etkinlikleri kapsamında Kars, Kafkas Üniversitesi Stadyumu, 20 bin kişiye çıkarılan kapasitesiyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. İş adamları, 15 ülkeden 80 öğrencinin, Anadolu’da Türkçenin ilk kullanıldığı topraklarda olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

Karslı iş adamları Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yakalanan tablonun tüm dünya barışı için gerekli olduğunu, Türkiye genelinde 55 ilde yapılacak şölenlerin bir ayağının Kars’ta 9 Haziran’da saat 20.00’da gerçekleşecek olmasının Serhat şehrinin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇE-DER) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında bu yıl yapılan 11.Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere 140 ülkeden gelen dünya çocuklarının, il etkinliklerinin Kars ayağına sponsor olan işadamları, bu çalışmalardan gurur duyduklarını söyledi. İşadamları, Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yakalanan tablonun tüm dünya barışı için gerekli olduğunu kaydetti.

Öğrencileri gururla takip ettiğini dile getiren işadamlarından Suat Öğel, "Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının Kars’a gelmesini çok önemli görüyoruz. Türkçenin, Alparslan’ın 1064’te Kars’tan Anadolu’ya girişiyle ilk kullanıldığı bu diyarların, böylesine önemli bir organizasyon ile bütünleşmesine vesile olanlara ve emeği geçenlere tebriklerimi iletiyorum." dedi.

"TELEVİZYON BAŞINDA YAŞANAN DUYGULAR CANLI YAŞANACAK"

İşadamı Öğel, geçmiş yıllarda televizyon başında yaşadıkları duyguları Kafkas Üniversitesi Stadyumu'nda canlı olarak yaşayacak olmalarına da değinerek, "Türkiyemizin değişik illerinde yaşanan bu onur verici durumun bu yıl ilimizde yaşanacak olması çok mutluluk verici bir durumdur. Diğer bir manada, ilimiz için farklı kapıların ve daha güçlü organizasyonların önünün açılmasına vesile olmasını diliyoruz. Ben Sarıkamışlıyım, 90 bin şehidin olduğu diyarda bu organizasyonlarla farklı kapılar aralanacak diye düşünüyorum ve geniş manada organizasyonu önemli görüyorum." dedi.

İş adamı Tufan Güner ise Türkçe Olimpiyatları sayesinde dünyanın dört bir tarafında Türk bayrağının dalgalandığını ve Türkiye'ye karşı büyük bir ilgili oluştuğunu söyledi. Güner, "Biz millet olarak güçlü bir medeniyet birikimine sahibiz. Tarih boyunca dünyada sağduyunun, hoşgörünün ve diyalogun temsilcileri olarak anılmışız. Bugün de dünyamız savaşlarla, gözyaşlarıyla yoruluyor. Bunların sona ermesi için barışa ihtiyacımız var. Türkçe Olimpiyatları gibi organizasyonla dünya üzerindeki insanlar birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkânı buluyor. Olimpiyatlar sadece Türkçe ve Türkiye'ye hizmet etmiyor, dünya barışının sağlanmasına da katkıda bulunuyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN