Tuskondan Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Konulu Konferans

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Adıyamanlı işadamlarına 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' konulu ko.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Adıyamanlı işadamlarına 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' konulu konferans verdi.

    Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) tarafından düzenlenen konferans, Sema Okuma Salonu'nda gerçekleştirildi. Bir işte başarılı olmak ve bu başarıyı sürdürmek için öncelikli yapılan işin sevilmesi gerektiğini kaydeden Fincan, iş konusunda sektör belirlerken önemli bir araştırma yapması ve daha sonra o işe başlaması gerektiğini, şirketlerdeki ortaklıkların neden bozulduğunu anlattı.

    Şirketi insana benzeten Fincan, sözlerini şöyle sürürdü; “Önce hamilelik, doğum, bebeklik, çocukluk, gençlik, olgunluk ve ihtiyarlık safhaları yaşanır. Bu süreçler bazı şirketlerde uzun sürer. Bir insan iş yapmadan önce işi araştırır. Bu araştırmayı iyi yapmak lazım. Bu araştırma iyi yapılırsa, doğum sorunsuz geçer. Bebeklik ve çocukluk çağında acele etmeden, 'hemen büyüyeyim' telaşı olmadan süreci yürütmeliyiz. Böyle olursa şirket sağlam tabana basarak büyür. Gençlik çok uzun sürer. Türkiye'de uzun ömürlü şirketler fazla yok ama Amerika'da, Avrupa'da birçok şirketler uzun soluklu şirketler var. Bizde özellikle aile şirketlerinde dağılım çabuk olur. Bunun nedeni de şirketlerin yöneticilerinin işlerini evlerine yansıtmaları ve evdeki diğer yaşayan kişilerin şirketlere müdahalesidir. Bunun önüne geçmek için şirketlerin kurumsallaşması gerekmektedir.”

    Adıyaman ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç TUSKON'un yalnız Türkiye'de değil, 'Dünya Ticaret Köprüleri' ile kendisini kanıtlayan bir organizasyon olduğunu söyledi. Bilgiç, "İnşallah bu tür programlar ufkumuzu açacak ve dar yapıdan kurtularak açılacağız. Profesyonel anlamda bundan sonra işin bilimsel ve teorik yapısını bize anlatılan buna benzer etkinlikler düzenleyeceğiz." diye konuştu. CİHAN