Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) çalıştayı Erzurum’da başladı. Çalıştaya 250 üniversiteler arası bilgi işlem temsilcisi katıldı.
ULAKBİM Müdürü Dr. Ahmet Kaplan, ağ projelerini kendilerinin yürüttüğünü belirterek, “Bilgiye abonelik, uluslararası bilimsel yayınlara teşvik programı gibi üniversitelerimize farklı şekillerde hizmet veriyoruz. Projelerimizi, ULAKBİM kapsamında yürütüyoruz. Fatih projesini de biz yürütüyoruz. İnternet hız artırımı ile ilgili yoğun talepler var, yaptığımız ihalelerde yurt dışı çıkışımızı 25, sonra 30 gigabyte’a çıkartacak şekilde yaptık. Verimliliğimizi de artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Her üniversitemizin bilgi işlemleri daha rahat irtibat kursun diye çalışmalarımız var. Görüşmelerinizi istediğiniz şekilde yapabileceksiniz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ö. İrfan Küfrevioğlu da bilgi toplumunun öneminin giderek arttığını söyledi. Küfrevioğlu, “Geçmişten günümüze toplumların gücü farklı kaynaklara dayanmıştır. Özellikle sanayi toplumu kavramı sanayileşmeye bağlı üretimi temel almış ve bunun çerçevesinde uzun yıllar varlığını sürdürmüştür. Sanayi toplumundan sonraki süreçte ise temel üretim ve güç faktörü bilgi olmuş, bu bağlamda bilgi toplumu olmak önemini giderek artırmıştır. Bilgi toplumu, bilgiyi kaynağında kullanan, bilgiye ihtiyaç duyan, sürekli kendini geliştiren ve yenileyen toplumdur. Bilgi toplumunda yaşam boyu öğrenme ve sürekli eğitim talebi vardır. Günümüzde sürekli yeni bilgiler üretilmekte ve teknolojik gelişmeler hızla değişerek yayılmaktadır. Bilginin yayılmasında internetin önemi fazladır. Günümüzde üretilen bilgi, dünyadaki pek çok ülkeye aynı anda yayılmaktadır. Bu da internet sayesinde olmaktadır. ULAKNET, Türkiye'deki tüm üniversiteler ve diğer kamu kurum kuruluşlarına gerekli internet altyapısı ve hizmetlerini ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır. ”diye konuştu. 3 gün sürecek olan çalıştay 29 Mayıs günü sona erecek
CİHAN