Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından kurulan Vizyon Akademi Merkezi Derneği, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile birlikte 'Kampusta Kardeşlik Adımları' projesini hayata geçirdi. Sosyal sorumluluk almak isteyen öğrencilerin gruplar oluşturarak yarıştıkları projede dereceye giren öğrenciler, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen final programının ardından ödüllendirildi. Üniversite öğrencilerinin engellilere yardım için çiğköfte ve yemek yapıp satması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Mart 2013’te üniversite öğrencilerinin sosyal ve sorumlu birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlama amacıyla yola çıkan Vizyon Akademi Merkezi Derneği, 'Kampusta Kardeşlik Adımları' isimli projeyi Uludağ Öğrenci Konseyi ile birlikte gerçekleştirdi.
Projede yer almak isteyen öğrenciler gruplar oluşturarak iyilik çalışmalarına başladı. Belirledikleri alanlarda yerinde çalışma yaptı, attıkları adımları tek tek kaydetti.
'Kampusta Kardeşlik Adımları’nın finali, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ön değerlendirme sonucunda finale kalan 3 proje birinci olabilmek kıyasıya mücadele etti. 'Eğitim, yardımlaşma ve serbest kardeşlik' kategorilerinde üretilen projeler Uludağ Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Süleyman Çiftçi, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Lütfü Örs ve Vizyon Akademi Merkezi Derneği Başkan Yardımcısı Yasemin Aras’tan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
Jüri, Bisaş İlkokulu’nda engelli öğrencilerin karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak amacıyla okul içerisinde çalışmalar yapan ‘Çocuklar Gülsün Diye’ isimli projeyi birinciliğe layık gördü. Kübra Kabataş, Aynur Korkmaz, Habibe Akdağ, Berivan Altürk, Esra Özçelik’tan oluşan 'Çocuklar Gülsün Diye' ekibi, engelli öğrencilerin okulda rahat hareket etmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Öğrencilerin okula girişi için rampa yapan grup üyeleri çalışmalar içerisinde bizzat yer aldıklarını, harç karıştırıp malzeme taşıdıklarını anlattı. Projenin giderlerini karşılayabilmek için kaldıkları yurtta çiğ köfte yapıp sattıklarını, kermeslerde çalıştıklarını, yurt yemek fişleri ile su alıp sattıklarını ifade etti. ‘Çocuklar Gülsün Diye’ ekibi bundan sonra da engeliler için her türlü çalışma içerisinde yer alacaklarını bildirdi.
Serbest kardeşlik kategorisinde Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’ndeki işitme engelli lise öğrencileriyle dans ve tiyatro gösterileri sergileyen, aynı zamanda bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak konusunda çalışmalar yapan Gülsüm Çelik, Gülsüm Himmetoğlu, Sibel Çakıcı, Leyla Akdoğan, Yasemin Özdemir’den oluşan 'Umudun Kanatları' adlı proje ikinciliği elde etti. Kirazlı Köyü İlkokulu'nda hem fiziki hem de psikolojik yönde iyileştirme faaliyetlerinde bulunan Yeşim Karakelle, Mukaddes Elif Cesur, Elif Özcan, Halime Külcü, Gamze Tuna’nın yer aldığı ‘Kardeşlik Projesi’ projesi ise üçüncü oldu. Atık yağ geri dönüşümü üzerine çalışma yapan ‘İleri Düşünün Geri Dönüştürün’ adlı projenin sahipleri Ayşenur Elmas, Ayşe Balı, Şule Yıldırım, Lütfiye İren, Meryem İren ise jüri özel ödülüne layık görüldü.
BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi, Vizyon Akademi Merkezi Derneği ile ortak çalışmalar yapabileceklerinin müjdesini verdi. Yarışmada yer alan projeleri çok beğendiğini dile getiren Ataygeldi, “Tüm jüri üyeleri, projelerin her birinin insanlara hizmet ettiği konusunda hem fikirdi. Aslında hepsi birinciliği hak ediyordu. ” diye konuştu.
CİHAN