Üniversitelerde ‘bilim Elçisi’ Dönemi Başladı

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kadir Demircan, 'Bilim Elçileri Programı' kapsamında 70 ilde 50 binden fazla öğrenciyle bir araya geldi.

Bilimi sevdirmeye çalışan Demircan, üniversitelerine adını veren Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gibi, çağı yakalayan ve aşan bilim insanları yetiştirmeyi kendilerine misyon edindiklerini söyledi.
Bunun kolay olmadığına işaret eden Doç. Dr. Kadir Demircan, “Bilime sevdalanmadan bilim yapmak, ülke ve dünya sorunlarıyla dertlenmeden problemlere bilimsel çözümler üretmek zordur.” dedi. Bu amaçla üniversitede 'Bilim Elçileri' adı altında bir program başlattıklarını anlatan Demircan, bu programla başarılı ve alanında ünlü öğretim elemanlarını okullara gönderdiklerini söyledi.

KELEBEK ETKİSİ

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kadir Demircan; gönüllü bilim elçisi olarak üniversiteleri ve liseleri ziyaret ettiğini belirterek, “Bu kapsamında 70 ilde 50 binden fazla öğrenciyle bir araya gelerek, onlara bilimi sevdirmeye çalıştık. ‘Genetik Japonya ve Kelebek’ konulu seminerler verdik." diye konuştu.

Seminerlerde gençlerin bilim merakını harekete geçirdiğini anlatan Demircan, özellikle gençlerin 'Kelebek Etkisi Teorisi'ne ilgi gösterdiklerini bildirdi. Doç. Kadir Demircan, “Turgut Özal Üniversitesi ve akademisyenlerin amacı; bilimde geri kalmış ülkemizi ayağa kaldırmak, Özal gibi ülkemize bilimde çağ atlatmaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN