Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunda kursiyerler ilde ilk defa uygulanan ipek böceği kozasına şekil vererek yaptığı tablo, çeyiz ve süs eşyaları büyük ilgi görüyor.
Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat Lisesi’nde açılan el sanatları kursunda, perspektif çalışmaları ve ipek böceği kozası işlemeciliği kursu yoğun ilgi gördü. Kursiyerler yaklaşık 3 aylık eğitimin ardından yaptıkları perspektif çalışmaları ve ipek böceği kozasından yaptıkları tablo, süs ve çeyizlik eşyalarını sergiledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıçoğlu, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl daha nitelikli ve çeşitli kurslar açtıklarını söyledi. Kılıçoğlu, "Bu kurslardan biri de perspektif çalışma ve ipek böceği kozası işlemeciliği kursudur. Kursumuza 20’den fazla ev hanımı ve genç kızımız katıldı. Kursiyerlerimiz kurs süresince çok güzel işler çıkardılar, bugün iş işlerini sergiliyorlar. Hepsi de birbirinden güzel eserler." dedi.
Eserlerle birlikte ev hanımlarının ne kadar yetenekli olduklarının da ortaya çıktığını belirten Kılıçoğlu, "Ancak bunların açığa çıkartılması gerekiyor. Biz gizli kalmış hünerlerimizi birlikte kendimiz ortaya çıkaralım istedik. Amacımız ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmeleri, yaptıkları çalışmalarla ev ekonomisine katkı sağlamalarıdır. Biz istiyoruz, kendi yemenimizi kendimiz işleyelim, kendi elbisemizi kendimiz üretelim. Kendi süs eşyamızı kendimiz yapalım, dışarıda daha kaliteli işler olmuş olabilir ancak insanın kendi yaptığı işten daha güzeli yoktur. Kurs hocamıza ve kursiyerlerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Kurs hocası Çiğdem Erdoğan da Yozgat’ta ilk defa ipek böceği kozası işlemeciliği ve perspektif çalışması kursu düzenlediklerini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi: "Kursumuz yoğun ilgi gördü. Kursumuzda ipek böceği kozasından çeyizlik eşyalar, süs eşyaları, tablolar yapıyoruz. Yine perspektif çalışmamızda çok çeşitli tablolar yapılıyor ve çok yoğun ilgi görüyor. Bu çalışmaları kısa bir sürede öğrenen kursiyerlerimiz evlerinde de kendileri bu eserleri yaparak aile bütçelerine katkı sağlayabilir. Kursiyerlerimiz yaptıkları işlerin bazılarını kendilerine ayırırken bazılarını da satışa sunuyor. Satıştan gelen gelir ise kursiyerlerimize kalıyor, böylece kursiyerlerimiz ev ekonomisine katkı sağlamış oluyor. Kursiyerlerimizin çoğunluğunu ev hanımı oluşturuyor, bu kursa katılarak boş zamanlarını da değerlendirmiş oluyorlar."
Kursiyerler de kursa katılmaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek, boş vakitlerini değerlendirip, ev ekonomilerine katkı sağlayacaklarını belirtti. CİHAN