Yuva Çocuklarına Kırıkkale Barosu Ev Tefrişatı Sözü Verdi

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz’ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kimsesiz çocuklara ev sözü aldı.

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz’ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kimsesiz çocuklara ev sözü aldı.

Çocuk evleri hakkında bilgi veren Zühtü Bozdemir, şehirde her evde 6 çocuğun kaldığı 5 evin bulunduğunu söyledi. Bu evlerde toplam 30 çocuğun kaldığını, evlerde kalan çocuklardan 3 annenin ve bir öğretmenin sorumlu olduğunu belirten Bozdemir, böylece her iki çocuğa bir anne düştüğünü ve çocuklara daha iyi bir hizmet vermek olduğunu ifade etti.

Dünya genelinde kimsesiz çocuklar için küçük modelli ev sistemine gidildiğini ifade eden Bozdemir, Kırıkkale’de iki yıl önce çocuk evleri dönüşümünü başlattığını ve çocuk yuvasında 97 çocuğun bulunduğunu açıkladı.

Baro Başkanı Av. Ayhan Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'e göre ‘Bir insanı öldürmek, bütün insanları öldürmek anlamına geldiği gibi; bir insanın hayatını kurtarmak da bütün insanların hayatını kurtarmak gibidir’ diyerek altı çocuğun kalacağı bir çocuk evinin tefrişatını Kırıkkale Barosu avukatları olarak kendilerinin karşılayabileceklerini sözünü verdi.

Bu çalışmanın diğer kurumlara örnek teşkil edeceğini ifade eden Yılmaz, yapılacak protokol çerçevesinde iş birliğinin daha da resmiyet kazanacağını ve güçleneceğini söyledi.
CİHAN