
Şifa Üniversitesi, Öğrencilerinin Aynı Okulda Öğretim Görevlisi Olmasını İstiyor
İzmir'deki Özel Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen yemekte, öğrenci velileriyle üniversite yönetimi ve öğretim görevlileri biraraya geldi.
İzmir'deki Özel Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen yemekte, öğrenci velileriyle üniversite yönetimi ve öğretim görevlileri biraraya geldi. Yemeğin ardından verilen konferansta velilere hitap eden Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, öğrenciler için bir tıp ya da diş hekimliği fakültesi bitirmenin hedef olmaması gerektiğini söyledi. Ateş, şöyle konuştu: “Bir ayrıcalığınız olsun. Dört yıllık hemşirelikten, diyetisyenlikten veya fizyoterapistlikten mezun olduğunuzda talebeliğiniz bitmesin. 6 yılda tıp fakültesi bittiğinde, 5 yılda diş hekimliği bittiğinde talebeliğiniz bitmesin. Yüksek lisansını, doktorasını yapın; yardımcı doçent, doçent, profesör olun. Şimdi biz elimizde fenerle Türkiye’de hemşirelik, diyetisyenlik, fizyoterapistlik profesörü arıyoruz. Diş hekimliği profesörü arıyoruz. Şimdi biz bu programları açıp hem kendi mezunlarımızı hem de dışarıdan gelecekleri yüksek lisans ve doktora programlarına başlatmayı hedefliyoruz. Lütfen talebelik psikolojisini üzerinizden atmayınız.”
'ŞİFA ÖĞRENCİLERİ ÇOK ŞANSLI'
Velilere, çocuklarının Türkiye’nin en ayrıcalıklı üniversitelerinden birinde okuduğunu söyleyen Prof. Dr. Ateş, “Türkiye’de 10 sağlık birimi, bir üniversitesi ve 13 yerde binası olan, yılda 1 milyon hastanın tedavi edildiği, 20 bin hastaya genel anestezi altında ameliyat, binden fazla hastaya da açık kalp ameliyatı yapılan bir kurumdan söz ediyoruz. Şifa Üniversitesi iki yıllık ancak biz. 33 yıllık bir tecrübeyi kullanıyoruz. Ben İstanbul Tıp Fakültesi’nde okurken kalp damar cerrahisi uzmanı olmak istiyordum. Beni ameliyathanenin kapısından içeriye sokmadılar. Bırakın öğrencileri, kliniğin asistanları dahi ameliyathaneye sırayla girebiliyorlardı. Dün gibi hatırlıyorum, o kapıdan döndüm gittim servise, hastaların EKG’lerini okumaya başladım. EKG’yi iyi öğreneyim, belki beni alırlar dedim. Gittim, ‘Yok’ dediler, yine almadılar ama Şifa öğrencileri arzu ettikleri zaman kliniklere geliyor, kapılar sonuna kadar onlara açık. Biz de çok mutlu oluyoruz. Bizim arzumuz, bu talebelerimiz okullarını bitirsinler, tekrar bizim kliniklerimizde asistan olsunlar ya da dışarıda asistanlık yapıp bize uzman olarak dönsünler. Burada yardımcı doçent olsunlar, yönetici olsunlar. Bugün üniversitemize giren bir çocuğumuz, 15-20 sene sonra bu kurumda profesör olursa, dekan, rektör olursa biz asıl o zaman mutlu oluruz.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ateş, öğrenci velilerinin Şifa Üniversitesi hastanelerinden daha avantajlı şartlarda yararlanması için de çalışma yapılacağını duyurdu.
Mehmet Ateş’in konuşmasının ardından Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Fatih Kalkınç’ın, pozitif düşünceyle ilgili konferansına geçildi. Dr. Kalkınç, pozitif düşüncenin günlük hayat üzerindeki etkisini anlattı ve sahnede uygulamalı olarak gösterdi. CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.