1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şirvan, 2012-2013 Eğitim Yılında En Çok Kitap Okuyan İlçe Oldu
Şirvan, 2012-2013 Eğitim Yılında En Çok Kitap Okuyan İlçe Oldu

Şirvan, 2012-2013 Eğitim Yılında En Çok Kitap Okuyan İlçe Oldu

Siirt Valiliği'nin düzenlemiş olduğu '7’den 70’e Siirt Kitap Okuyor' projesi kapsamında Siirt genelinde 2 milyar 300 bin kitap okundu.

A+A-

Siirt Valiliği'nin düzenlemiş olduğu '7’den 70’e Siirt Kitap Okuyor' projesi kapsamında Siirt genelinde 2 milyar 300 bin kitap okundu. Şirvan ilçesinde bu yıl e-okul verilerine göre ilköğretim çağında 6416 öğrenci toplamda 223 bin 10 kitap okuyarak öğrenci başına 34,75 kitapla, Siirt’in 6 ilçesi arasında ilk sırada yer aldı.

    'Şirvan Okuyor kampanyası' kapsamında düzenlenen yılsonu ödül töreni Kaymakam Zafer Öz,İlçe Emniyet Amiri Ayhan Durgut, İl Genel Meclisi üyeleri Burhan Yeyrek ve Hasan Carlık, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla SODES Kültür Merkezi'nde düzenlendi. İlçe genelinde yapılan çalışmalarda elde edilen veriler ışığında sınıflar bazında en çok kitap okuyan 12 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi. Sınıflarında en çok kitap okutan öğretmen ve okullarında en çok kitap okutan okul müdürlerine de protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

    Düzenlenen organizasyonda bir konuşma yapan Şirvan Kaymakamı Zafer Öz, “Bu projenin ilk gününden itibaren ilçemiz genelinde çok yoğun bir çalışma içerisinde güzel bir proje yürüttük. Projenin başladığı ekim ayından bugüne ilçemiz her ay düzenlenen değerlendirmede en üst sırada yer almıştır. Bugün yılsonunda yapılan değerlendirmeyle Şirvan ilçesi öğrenci başına en çok kitap okuyan ilçe olmuştur. Bu haklı başarının ortaya çıkmasında emeği geçen en başta kitapkurdu kıymetli öğrencilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her kademesinde yer alan kıymetli çalışanlara şükranlarımı sunuyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi. CİHAN

Şirvan, 2012-2013 eğitim yılında en çok kitap okuyan ilçe oldu

Şirvan, 2012-2013 eğitim yılında en çok kitap okuyan ilçe oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.