1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tosyalı Ailesi Reyhanlı'ya 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Yaptırıyor
Tosyalı Ailesi Reyhanlıya 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Yaptırıyor

Tosyalı Ailesi Reyhanlı'ya 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Yaptırıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine Tosyalı ailesi tarafından yaptırılacak 24 derslikli ‘Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun protokolü imzalandı.

A+A-


Hatay’ın Reyhanlı ilçesine Tosyalı ailesi tarafından yaptırılacak 24 derslikli ‘Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun protokolü imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, geçtiğimiz ay yaşanan olaydan Reyhanlı başta olmak üzere tüm şehrin olumsuz etkilendiğini söyledi. Ancak aradan geçen süre içerisinde devletin, sivil toplum örgütlerinin, hatta vatandaşların tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Lekesiz, bu gayretin sonucunda da ilçenin adeta böyle bir olay yaşanmamış gibi yeni bir fiziksel yapıya kavuşturulduğunu ifade etti.
Tosyalı ailesine eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Lekesiz, “Reyhanlı’nın yaralarının sarılmasına destek olmak isteyen, bu işi kendileri için bir sorumluluk olarak gören Tosyalı ailesi, Sayın Başbakanımızın ilçemizi ziyaretinde gündeme gelen okul ve pansiyon ihtiyacının giderilmesi konusunu hiç düşünmeden kabul etti. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da şunları söyledi: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine ilçenin okul ihtiyacını karşılayacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Reyhanlı halkının yaralarının sarılmasında bir nebze olsun yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.”

Kaymakam Yusuf Güler ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Tosyalı ailesine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in okul hakkında bilgi vermesinin ardından 15 bin metrekarelik bir alana kurulacak lisenin ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun protokolü taraflar arasında imzalandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.