1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne Azerbaycan’dan Ziyaret
Türk Ukrayna İşadamları Derneğine Azerbaycan’dan Ziyaret

Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne Azerbaycan’dan Ziyaret

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Azerbaycan Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği (ATOBB) Başkanı Memmed Musayev ve beraberindeki heyet, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’i ziyaret etti.

A+A-

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Azerbaycan Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği (ATOBB) Başkanı Memmed Musayev ve beraberindeki heyet, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’i ziyaret etti.

Heyeti, TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç, başkanvekilleri Burak Pehlivan, Naci Kanar ve Ali Demirel ile TUİD yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

TUİD ilk kez ziyaret ettiğini belirten ATOBB Başkanı Memmed Musayev; “TUİD’in adını uzun süredir duyuyordum, yaptığınız çalışmaları yakinen takip ediyoruz, faaliyetleriniz Ukrayna’yı aşarak yurt dışında da ses getiriyor. Başkanımız Cem Murat Aytaç’ın şahsında TUİD’i yaptığı başarılı çalışmalar için tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’nın bir Azerbaycan iştirakinin de bir ATOBB’da dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığını hatırlatan Memmed Musayev, Türk ve Azeri işadamlarının etkin işbirliğinin iki ülkenin de yüksek menfaatine olduğunun altını çizdi.

TUİD yönetiminin Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaretlerin benzerinin Azerbaycan’a da yapılması ricasında bulunan Musayev, TUİD yönetimini Bakü’ye davet etti.

Musayev ve beraberindeki heyetin nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Aytaç, kısa bir süre önce genel kurul yaptıklarını yeni bir yönetim oluşturduklarını belirtti.

TUİD Başkanı Aytaç, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da Atina Merkezli Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Karadeniz Yatırım Ajansı ve Avrupa İş Konseyi Ukrayna’nın (EBA) organizasyonuyla Türkiye’nin önde gelen işadamı konfederasyonu TÜRKONFED’i ağırladıklarını belirtti. Kısa vadede TUİD İstanbul Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştireceklerinin altını çizen Aytaç, Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği (DAİB) projesi kapsamında Slovakya ve Rusya’ya seyahatleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Aytaç, Bakü’ye bir ziyaret gerçekleştirmekten de mutlu olacaklarını belirtti.

ATOBB’un TUİD ziyareti hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.