1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısına dünyadan tepkiler
TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısına dünyadan tepkiler

TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısına dünyadan tepkiler

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesisler

A+A-

Rutte, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe vericidir. NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO'nun desteğini aktardığını belirtti.

BM: Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içindeyiz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TUSAŞ'a ilişkin terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Guterres, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Guterres, yaralılara acil şifalar dileyerek, "BM, Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içindedir." ifadesini kullandı.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq da saldırıya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı.

"Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor." ifadesini kullanan Haq, Genel Sekreter'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı.

ABD

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör saldırısına ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Blinken, "ABD olarak müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dualarım, saldırının kurbanları ve onların aileleriyle beraber." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Kirby, "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

ABD'li danışman, "bu zor günlerde" dualarının, saldırıdan etkilenen kişiler, onların aileleri ve Türk halkıyla beraber olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den kınama

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti.

Avrupa ülkeleri terör saldırısını kınadı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölüm ve yaralanma haberleri karşısında şoka uğradım. Terörün her türlüsünü mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve ortağımız Türkiye'nin yanında duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Ankara'daki terör saldırısının derin bir şok yarattığı belirtilerek, "Terörün her türlüsünü mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Dayanışmamız Türkiye ile ve düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin aileleriyle birliktedir. Yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ile Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı Kriz Müdahale Merkezi'nin gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.

İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore, X'ten yaptığı Türkçe paylaşımda, "Bugün TUSAŞ'a yapılan ve tamamen kınadığım iğrenç terörist saldırıdan dehşete düştüm. Şehit ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Moore, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yaptığı süre boyunca TUSAŞ ile yakın ortaklık içinde çalıştığını kaydetti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği de X'ten yaptığı paylaşımda, "Kahramankazan'da TUSAŞ'a düzenlenen dehşet verici terör saldırısından derin üzüntü duyduk. Birleşik Krallık, müttefiki Türkiye ile dayanışma içindedir ve terörün her çeşidini kınamaktadır." ifadelerine yer verdi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından, "Ankara'da bugün düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Düşüncelerimiz ve en içten taziyelerimiz hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte" paylaşımında bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının X'teki hesabından yapılan açıklamada, "Ankara'daki Türkiye havacılık ve uzay sanayii tesislerine yönelik saldırı, her terör saldırısı gibi kesin şekilde kınanmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Ayrım gözetmeksizin uygulanan şiddetin demokrasilerde yeri yoktur" ifadeleri kullanılarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı X'ten yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik saldırıyı kınadı.

Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"TUSAŞ'a bugün yapılan, can kayıpları ve yaralanmalarla sonuçlanan saldırı haberiyle sarsıldık. Her türlü şiddet veya terörizmi şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından "Türkiye’nin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hollanda terörün her türlüsünü kınıyor." açıklamasını yaptı.

Schoof, "Ankara yakınlarındaki bir fabrikaya düzenlenen korkunç terör saldırısında hayatını kaybedenlerin tüm yakınlarına başsağlığı dileklerimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettim." paylaşımında bulundu.

Hollanda hükümetinin terörün her türlüsünü kınadığını vurgulayan Schoof, "Türkiye'nin üzüntüsünü paylaşıyoruz ve durumu yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer de X'ten, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı.

Nehammer, "Terör ve şiddetin toplumlarımızda yeri yoktur. En içten başsağlığı dileklerimizi olaydan etkilenenler ve ailelerine iletiyoruz." mesajını paylaştı.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "Başbakan Giorgia Meloni, kendisi ve hükümeti adına, TUSAŞ genel merkezine düzenlenen; çok sayıda can kaybı ve yaralanmaya yol açan alçak saldırı nedeniyle Türk yetkililere derin taziyelerini ve samimi yakınlığını belirtiyor. Başbakan, terörün her türlü halini kesin şekilde kınadığını ifade ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziyelerini ve düşüncelerini iletiyor." ifadeleri kullanıldı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X hesabından, "Ankara'daki terör saldırısının ardından gelişmeleri Türkiye'deki büyükelçiliğimizle yakın temas halinde izliyorum. Olayda hayatını kaybedenler için dayanışmamı ifade ediyorum." paylaşımında bulundu.

Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile görüşmek üzere bugün İstanbul'a giden İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto da X hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye varışımda ne yazık ki, Ankara'da havacılık ve uzay sektörünün ana merkezini vuran, 4 kişinin ölümüne ve 3'ü ağır çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı haberini öğrendim. Hemen Bakan Güler'e yakınlığımı ifade ettim ve alçakça terör saldırısını kınadım. İtalya Büyükelçisi beni hemen sahada bulunan ve iyi durumda olan 8 İtalyan teknisyen hakkında bilgilendirdi."

Bu arada, Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Crosetto'nun Bakan Güler'e Türkiye'nin bölgede temel bir role sahip olduğunun altını çizdiği ve Ankara'daki saldırı nedeniyle İtalyan hükümetinin dayanışmasını aktardığı kaydedildi.

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, X hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı nedeniyle derinden sarsıldığını belirterek, "En içten taziyelerimi olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye'ye iletiyorum. Çekya terörizme karşı kararlı şekilde duruyor. (Teröre karşı) Birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." görüşünü paylaştı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Ankara'da düzenlenen terör saldırısının ardından müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Kurbanların aileleri ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Terörizm ve şiddetin dünyamızda yeri yok!" ifadelerini kullandı.

Sırbistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, başkentteki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletilerek, "Şok ve üzüntü içerisindeyiz. Bu anlamsız şiddet eylemini kınıyoruz ve bu zor zamanlarında Türk halkının yanındayız." mesajı paylaşıldı.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova da X mesajında, "Bu korkunç terör saldırısından sonra Ankara ve tüm Türk halkıyla tam dayanışma içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevdiklerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Bu anlamsız şiddet asla barışın önüne geçemeyecek." ifadesini kullandı.

Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski de paylaşımında, "Ankara'daki şok edici terör saldırısının ardından düşünce ve dualarım Türk halkıyla beraber. Düzenlenen terör eylemini şiddetle kınıyorum. Bu zor günlerde Türk halkının yanındayız, barış ve güvenliğe olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, resmi Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Becirovic, "Değerli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bosna Hersek halkı ve adıma en derin başsağlığı dileklerini iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Ankara'da ölümle sonuçlanan terör saldırısını en sert şekilde kınadıklarını belirterek, şu mesajı paylaştı:

"Düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin aileleri ve bu korkunç eylemden etkilenen herkesle birlikte. Bosna Hersek terörle mücadele, barış ve güvenliğin desteklenmesinde Türkiye'nin yanındadır."

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'daki ölümcül saldırı karşısında derin endişe duyuyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Terör hiçbir şekilde kabul edilemez. Ankara'dan gelen haberler karşısında şok oldum. Türkiye, NATO'daki dostumuz ve müttefikimizdir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Norveç Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ankara'dan gelen haberler son derece endişe verici. Norveç, TUSAŞ'a yönelik vahşi saldırıyı kınamaktadır. Kurbanların ailelerine ve olaydan etkilenen herkese taziyelerimizi iletiyoruz. Terörün her türlüsüne karşı mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırıyı kınayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, "TUSAŞ'a düzenlenen terör eyleminde, yaşamını yitirenlerin ve yaralıların bulunması haberi bizi oldukça sarstı. Bu hain terör eylemini şiddetle kınıyor, sizlere, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kardeş Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketine yönelik terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu hain terör eylemi sonucunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır."

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, X hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ önünde düzenlenen hain terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu büyük üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

Tatar, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diler, saldırıyı şiddetle kınarım." ifadesini kullandı.

Terörü lanetlediğini belirten Tatar, yaslı ailelere ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler de terör saldırısını şiddetle kınadı.

Pakistan

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif, terör saldırısını kınadı.

Associated Press of Pakistan'ın haberine göre Zerdari, "Bu korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz." dedi ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Şerif de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da düzenlenen terör saldırısı karşısında üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verdi.

"Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye halkına en içten taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullanan Şerif, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurguladı.

Saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şerif, Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Katar

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Katar, barış ve güvenliği hedef alan her türlü terör ve saldırganlık eylemine karşıdır." ifadesine yer verildi.

Katar'ın her türlü terör ve saldırganlık eylemine karşı Türkiye ile dayanışma içinde olduğuna vurgu yapılan açılamada, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını "güçlü şekilde" kınadıkları ifade edildi.

"Katar Devleti, nedenleri ne olursa olsun, şiddet ve terörizmi reddetme konusundaki kararlı tutumunu yineleyerek, Türkiye'nin yanında olduğunu, güvenlik ve istikrarın korunması için aldığı tüm tedbirlere tam destek verdiğini teyit eder" ifadelerine yer verilen açıklamada, saldırıda şehit olanların ailelerine başsağlığı dilendi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Cezayir

Cezayir Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketini hedef alan terör saldırısını şiddetle kınamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Cezayir'in "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkıyla bu zor zamanda tam dayanışma içinde" olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen saldırı "utanç verici bir terör saldırısı" olarak nitelendirildi.

Suudi Arabistan'ın "terörün ve aşırıcılığın her türlüsünü reddettiğine" işaret edilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve halkına taziyede bulunuldu.

IKBY

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını kınıyorum. Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleriyle birlikte ve yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

IKBY Başkanı Barzani, "Terörizme karşı Türkiye halkı ve hükümetiyle tam dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki yabancı misyon temsilciliklerinden kınama mesajları

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Hans Ossowski de TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Delegasyonun X'teki hesabından paylaşılan mesajda, "TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısı karşısında derin şok ve üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, tüm Türkiye'ye ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesi yer aldı.

AB'nin terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu vurgulanan mesajda, şunlar kaydedildi:

"Bu iğrenç şiddet eylemini ve bu tür eylemleri destekleyen ya da mümkün kılanları kesin bir dille kınıyoruz. Terörizmin toplumlarımızda yeri yoktur."

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont da saldırıyı kınadığını belirterek, "Türk yetkilileriyle dayanışmamızı ifade eder, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunarız." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg da X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın kuzeyinden dehşet verici görüntüler bize ulaşıyor. Bu korkunç terörden etkilenen herkesin acısını derinden paylaşıyorum." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinin X hesabından yapılan açıklamada, "Kahramankazan'da TUSAŞ’a düzenlenen dehşet verici terör saldırısından derin üzüntü duyduk. Birleşik Krallık, müttefiki Türkiye ile dayanışma içindedir ve terörün her çeşidini kınamaktadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, X'teki paylaşımında, terör saldırısını şiddetle kınayarak, şunları kaydetti:

"Pakistan, terörle mücadelede kardeş Türkiye ile tam dayanışma içerisindedir. Düşüncelerimiz ve dualarımız şehitlerin aileleriyle birliktedir; yaralılara acil şifalar diliyoruz."

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diler, bu terör saldırısından etkilenen aileler ve Türk makamlarıyla tam dayanışma içinde olduğunu ifade eder." değerlendirmesi yer aldı.

Kosova'nın Ankara Büyükelçiliğinin X hesabından yapılan açıklamada da TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısı kınanarak, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dilekleri iletildi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinin X hesabından yapılan paylaşımda, "Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve dostlarına en derin taziyelerimizi iletiyor, bu küstah terör eyleminin mağdurlarına da acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin de X hesabında yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınayarak, "Kardeş Türkiye'ye ve şehit ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu terör eyleminin faillerinin ilgili Türk kurumları nezdinde adaleti göreceklerinden eminim." mesajını paylaştı.

Kanada'nın Ankara Büyükelçiliğinin X hesabından yapılan paylaşımda, "Kanada bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kanada, bu zor zamanda dost ve müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır." ifadesine yer verildi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliğinin X sosyal medya paylaşımında, TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırı şiddetle kınanarak, "Terörizmin her türüne karşı mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye Cumhuriyeti makamlarına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage de saldırıyı kınadığını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.