Uluslararası Yayın Kuruluşlarına Uyarı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Özellikle uluslararası camiaya seslenmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde komşularımızda, Ortadoğu'da bir çok olaylar oldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Özellikle uluslararası camiaya seslenmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde komşularımızda, Ortadoğu'da bir çok olaylar oldu. Taksim’de olup bitenleri seyredenler birdenbire onlarla benzerlik kurmaya kalktılar. Bu tamamen yanlış birşey. O ülkelerde, temel hak ve özgürlükler, demokrasi için, herkes istediğini korkusuzca ifade edebilsin diye ayaklandılar. Türkiye'ye bakarsanız böyle talepler yok. Uluslararası yayın kuruluşlarının da buna çok dikkat etmeleri gerekir." dedi.
Rize Valiliği'ni ziyaret eden Gül, Valilik'te basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı olayları ile ilgili soruya, "Türkiye açık bir toplum. Türkiye'de basın hür. Demokratik bir ülkeyiz. Bunu derken, demokrasini batı kriterlerinde olan bir ülke. Mahkemeleri var. Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapıyoruz. Bunları şunu için söylüyorum. Hatırlatmak istiyorum, bir yerde bir olaya baktığınızda olayı tarif ederken yanlışa düşmemek gerekir. Özellikle uluslararası camiaya seslenmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde komşularımızda, Ortadoğu'da bir çok olaylar oldu. Bunlar çok heyecanlandırdı. Taksim’de olup bitenleri seyredenler birdenbire onlarla benzerlik kurmaya kalktılar. Bu tamamen yanlış birşey. O ülkelerde temel hak ve özgürlükler, demokrasi için, herkes istediğini korkusuzca ifade edebilsin diye ayaklandılar. Türkiye'ye bakarsanız böyle talepler yok. Hatta Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinde insanlar sokakları dolduruyor ve 'bize iş bulun' diyor. Türkiye'de öyle bir şey de yok. Dünyadaki ekonomik gidişatın aksine ekonomisi düzgün giden bir ülkeyiz. Eskiden olduğu gibi insanlar "OHAL kalksın, faili meçhuller dursun, katiller bulunsun" diye de meydanlarda değil. Uluslararası yayın kuruluşlarının da buna çok dikkat etmeleri gerekir. Türkiye'nin açık bir toplum olduğunu, herkesin hak ve hukukunun teminat altında olduğunu ve buna saygı duyulduğunu belirtilmeleri lazım." ifadelerini kullandı.
Şiddete başvuranları diğerlerinden ayırmak gerektiğini anlatan Gül, "Kurallara herkesin uyması lazım. Kurallar içerisinde en aykırı fikirler de söylenebilir. Problemleri, farklı düşünceleri ifade ederek hukuk düzeni içerisinde çözmek gerekir." dedi. CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.