1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "VAHİM İDDİA!"
VAHİM İDDİA!

"VAHİM İDDİA!"

CHP'den fişleme iddialarına sert tepki!..

A+A-

MİT'in Deniz Baykal'ın kızı ve damadının da aralarında olduğu şahıs ve şirketleri "fişlediği" iddiasına CHP'den sert yanıt geldi.

MİT'in CHP'li şirketleri, belediye başkanlarını ve şahısları fişleyip Başbakanlığa bildirdiği iddiası, Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Taraf gazetesinde yayınlanan belgelerde, özel hayattan siyasi ve dini görüşlere kadar onlarca iddia yer aldı.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal Ataman ve damadı Halil Ataman'ın da fişlenenler arasında yer aldığı iddia edildi. Şifahi olarak Başbakan'a iletilen bilgilerde, fişlenen isimlerin ticari faaliyetlerinin yanı sıra "CHP'li, solcu, Hıristiyan" gibi ibarelerin de yer aldığı belirtildi.  Belgelerin hazırlanmasının amacının fişlenen kişilere kamu kurumlarında görev vermemek ve ihalelere sokmamak olduğu ileri sürüldü.

CHP'den Taraf gazetesinde yayınlanan fişleme iddialarına sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada fişlemelerin hesabının hukuk önünde sorulacağını belirtti.

Dinleme ve fişleme konusunda Başbakan Erdoğan'ın, Hitler'i, Goebbels'i, Mussolini'yi geçtiğini savunan Tekin, "Başbakan'ı hem kınıyor, hem de uyarıyorum. Keser dönecek, sap dönecek ve sen de bu yaptıklarının hesabını eksiksiz olarak hukuk önünde vereceksin" dedi.

'CHP’LİLER HEDEF ALINIYOR'

Tekin, mafya yöntemleri ile dinlemelerin yapıldığını ve bunun CHP Genel Başkanı'na kadar uzandığını bildiklerini açıkladı. Tekin, Kılıçdaroğlu'nun nefesinin ve yakın çevresinin, dinlendiği ve izlendiği iktidar tarafından itiraf edildiğini vurguladı.

Tüm bu yaşananların kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Tekin, fişlemeler de ve dinlemeler de eski-yeni CHP genel başkanları ile siyasetçi, gazeteci, aydın, demokrat ve namuslu işadamlarının hedef alındığının bilindiğini açıkladı. Tekin, "Bu yol yol değildir. Herkes iyi bilir ki pislik, pisliği yapanlara da bulaşır" dedi.

MİT'in CHP'li işadamlarını fişlediği iddiasına CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de  "Öyle bir şey varsa bu vahim bir iddiadır ve araştırılması gerekir" yanıtını verdi.

Oran: 'Ülke üzerinde baskı uygulanıyor'

BUGÜN'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da bütün Türkiye üzerinde büyük bir baskı uygulandığını öne sürdü. Oran, insanların siyasi görüşlerine, dini inanışlarına hatta özel yaşamlarına kadar fişlendiklerini belirtti. Bunların hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Oran, "MİT kimsenin özel istihbarat kuruluşu değildir, MİT devlet kurumudur, hukuka uygun hareket etmek zorundadır" diye konuştu.

‘BİLİNÇLİ VE SİSTEMATİK

"İlçe başkanları Ümit Boyner'i tehdit ediyor, Başbakan Garanti Bankası'nı açık açık tehdit ediyor, Koç Üniversitesi hedef tahtasına konuyor. Bu bilinçli, sistematik bir politika. AKP toplumun tüm kesimlerine baskı uyguluyor, her türlü demokratik hakkı yok ediyor.

Öğrencisinden, üniversitesine, sendikasından işçisine, esnafından ticaret adamına, öğretmeninden doktoruna her toplumsal sınıfa baskı uygulanıyor. Türkiye, bu baskı politikasını kabul etmeyeceğini gösterdi. Türkiye artık özgürlük ve demokrasi istiyor. Halkına bu kadar baskı uygulayan hiçbir iktidar ayakta kalamaz.

CHP'ye yönelen saldırı ise Tayyip Erdoğan'ın CHP'den ne kadar korktuğunu gösteriyor. Korkmakta haklı, onun bu baskı rejimini yıkacağız, Türkiye'ye özgürlük ve demokrasiyi getireceğiz."

‘Vahim bir iddia’

İddialara CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de "Öyle bir şey varsa bu vahim bir iddiadır ve araştırılması gerekir" yanıtını verdi. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise "Bu sadece istihbarat örgütlerinin spontane kendiliğinden yapabileceği bir iş değil, bunda muhakkak iktidarın, iktidardaki bir kısım odakların katkısı vardır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.