1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Akdemir: Yaz Tatilinde Eğitimin Röntgenini Çekeceğiz
Vali Akdemir: Yaz Tatilinde Eğitimin Röntgenini Çekeceğiz

Vali Akdemir: Yaz Tatilinde Eğitimin Röntgenini Çekeceğiz

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, okulların tatil olması ile birlikte Milli Eğitim'in tatile girmeyeceğini vurgulayarak, "Tatilde Erzincan’ın eğitim alt yapısını ele alacağız.

A+A-

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, okulların tatil olması ile birlikte Milli Eğitim'in tatile girmeyeceğini vurgulayarak, "Tatilde Erzincan’ın eğitim alt yapısını ele alacağız. Tabiri caize milli eğitimin emarını, röntgenini çekeceğiz. Nerede eksiğimiz var, nerede tıkanıklığımız var, tespit edeceğiz." dedi.

Erzincan Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılı içerisinde uluslararası, ulusal ve bölgesel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. 2012 -2013 eğitim öğretim yılında 288 öğrenci Erzincan’ı yarışmalarda başarı ile temsil etti.

Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen 'Erzincan’ın Yıldızları' ödül törenine Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra, başarılı öğrenci ve öğretmenler katıldı.

288 ÖĞRENCİ BAŞARILI OLDU
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ve onları Erzincan kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özen, “İllerin eğitim alanında ki başarıları iki ölçekle değerlendiriliyor. Bunlardan bir tanesi sınav başarıları ve bir diğeri de kamuoyunda çok takdir toplamayan ama eğitim kurumlarında öğretimden sonra en önemli ihtiyaç olan eğitim boyutunu öne çıkaran, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrenciler olarak ikincisi de bu şekilde ortaya çıkıyor. Akademik başarılar noktasında ilimizin arzu etmediği yerde olmadığının farkındayız. Bunu geliştirmek için çok kalıcı, ayağı yere basan, gelecek vaat eden çalışmalar yapıyoruz. İlimizi, ülkemizde marka şehir haline getiren sayısız başarılarımız var. Bu başarılarımızı geçtiğimiz yıl alkışlamıştık ve bu yıl yine alkışlıyoruz. Uluslararası başarılarımızda dereceye giren 10 öğrencimiz var. Ulusal başarılarda 54, bölgesel başarılarda 224 ve genel toplamda 288 öğrencimiz başarılı olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Başarılı olan öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise şöyle konuştu: “Herbirimizin kendi alanında yapmış oldukları çalışmalarda tek bir gaye var. Oda insanımızı hak ettiği noktaya ulaştırmaktır. Eğitimci arkadaşlarımızın bu konuda ki inançları ile birlikte gelecek yıllarda çok daha güzel neticeleri Erzincan ile paylaşacağız. Erzincan Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da önemli çalışmalara imza attık ve atacağızda” dedi.

EĞİTİMİN RÖNTGENİNİ ÇEKECEĞİZ
Başarıların paylaşılması gerektiğini ve paylaşım oldukça başarıların artacağına dikkat çeken Vali Abdurrahman Akdemir, “Erzincan önemli şahsiyetler yetiştirmiş bir il. Bu şunu gösteriyor: Erzincan’da yaşayan gençlerimize, kaliteli eğitim verebilirsek çok daha önemli şahsiyetler yetiştirmeye aday bir ildir. 288 öğrencimiz sportif alanlarda başarılı olmuştur. Bunları tebrik ediyorum. Ama ben istiyorum ki Erzincan SBS’de de birinci çıkarsın, üniversite sınavında da birinci çıkarsın. Bu alanda Erzincan’da okulların tatil olması ile birlikte milli eğitim tatile girmeyecek ve Erzincan’ın eğitim alt yapısını ele alacağız. Tabiri caize milli eğitimin emarını, röntgenini çekeceğiz. Nerede eksiğimiz var, nerede tıkanıklığımız var, tespit edeceğiz. Biz biliyoruz ki birçok noktada eksiğimiz var. Bunu da giderme adına önemli çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, 2012-2013 yılında uluslararası, ulusal ve bölgesel alanlarda başarılı olan 288 öğretmen ve öğrenciye protokol mensupları tarafından madalya, plaket ve hediyeleri verildi.
CİHAN

Vali Akdemir: Yaz tatilinde eğitimin röntgenini çekeceğiz

Vali Akdemir: Yaz tatilinde eğitimin röntgenini çekeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.