1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Karaloğlu: Çocuklar Kesinlikle Çalıştırılmamalı
Vali Karaloğlu: Çocuklar Kesinlikle Çalıştırılmamalı

Vali Karaloğlu: Çocuklar Kesinlikle Çalıştırılmamalı

Van Valisi Münir Karaloğlu, çocuklarını çalıştıran aile ve işyerlerine seslenerek, "Biz her şeyden önce çocukların çocukluklarını yaşasın istiyoruz.

A+A-

Van Valisi Münir Karaloğlu, çocuklarını çalıştıran aile ve işyerlerine seslenerek, "Biz her şeyden önce çocukların çocukluklarını yaşasın istiyoruz. Kesinlikle çocuklar işçi olarak kullanılmasın. Bunu tabi öncelikle velilere sonra da bu çocukları çalıştıran işyerlerine sesleniyoruz. Çocuklar, çocukluklarını yaşasınlar." dedi.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından '12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü' dolayısıyla Valilik bahçesinde bir etkinlik düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu'yla katıldığı etkinlikte ÇOGEM'de bulunan çocuklar yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergiledi. Stantları bir bir dolaşan Vali Karaloğlu, çocuklarla bol bol sohbet ederek, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerini kutladı.

    Stantları gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, çocukların oyun oynamaları, kesinlikle çalıştırılmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

    Van'da da bir kısım ailelerin çocuklarını çalıştırdığını aktaran Karaloğlu, özellikle sokakta çalışan çocukların varlığından bahsederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi özellikle bu sokakta çalışmak durumunda kalan çocuklarımızla ilgili yoğun çalışmamız var. Bugün burada gördüğümüz bütün çocuklar o eğitim merkezinde eğitim alan hem okula devam eden okuldan sonra da gelip ÇOGEM'de çeşitli el sanatları sportif faaliyetler, sanatsal faaliyetler yapan çocuklarımız. Biz her şeyden önce çocukların çocukluklarını yaşasın istiyoruz. Kesinlikle çocuklar işçi olarak kullanılmasın. Bunu tabi öncelikle velilere sonra da bu çocukları çalıştıran işyerlerine sesleniyoruz. Çocukları, çocukluklarını yaşasınlar. Mutlaka eğitim çağında eğitime devam etsinler arzu ediyoruz.Van halkına artık çocukları çalıştırmayın. Çocuk işçi çalıştırmayın diyoruz. O noktada bir farkındalık oluşturuyoruz. Çeşitli el broşürleri hazırlandı, esnafa ve tüccara da dağıtıldı. Biz vatandaşımızdan da bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Vali Karaloğlu: Çocuklar kesinlikle çalıştırılmamalı

Vali Karaloğlu: Çocuklar kesinlikle çalıştırılmamalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.