1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. VURGUNUN RÜŞVETİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR / 2
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

VURGUNUN RÜŞVETİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR / 2

A+A-

VURGUNUN, RÜŞVETİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR (2)

 

Gelelim mi ikinci yazımıza..

Ne demiştik rüşvetin vurgunun ardı arkası kesilmiyor. Üzülmüştük ama haklıydık bu başlığı atarken. Bir önceki yazımızda bu satırlara sıcak bir gelişme ile örnek vereceğimizin de altını çizmiştik.

BAKIN NELER OLUYOR NELER?

İçişleri Bakanı Sayın Ali YERLİKAYA, resmi X hesabından 03.08.2024 tarihinde yaptığı açıklamada İstanbul ve Yalova’da düzenlenen “NARKOÇELİK-30” operasyonlarında, İran’dan ülkemize nakledildiği tespit edilen 1 Ton 549 Kg Metamfetamin ele geçirildiğini paylaştı.

Elinize, kolunuza, emeğinize, alın terinize sağlık.

Devam edelim...

Sevgili okuyucularım, bu tır Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ ne bağlı Gürbulak Gümrük Müdürlüğü sahasından Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü denetiminde geçti. Yani denetimsiz bir şekilde geçti, yani göz göre göre geçti. Yani sünnet korteji gibi geçti.

Eee diyorlarmış ki, abi eşya Pudra olunca şüphelenmedik. Bak hele haramzedelere. Kılıfları da hazır kırk haramilerin.

Devam edelim...

Emniyetin bu yakalaması üzerine Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Gürbulak KIM Müdürlüğü’ne haber vermeden çalışmalara başlıyor ve son parti tırı yurt dışında yani İran’da takibe alıyor.

Film gibi değil mi? Sonra neler oluyor?  Ne mi oluyor sevgili okuyucularım, bu tır da Gürbulak Gümrük Müdürlüğü sahasından çıkıyor ve Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü’ne sevk oluyor. Ankara daha fazla beklemeyip duruma müdahale ediyor ve tıra supalan izni vermeyin diyor.

AVUCUNUZU YALARSINIZ !

Tır Doğubayazıt ilçe merkezinde bir antrepoya sevk oluyor, antrepoda yakalanıyor. Yani ortada çok büyük bir zafiyet var. İhmal var, kasıt var.

Şimdi gelelim reklamlara Ticaret Bakanlığı Resmi X hesabından ‘2.2 Ton metamfetamin yakalama yaptık’ diye reklamlar yapıyor. Yakalama doğru ama Gürbulak Gümrük Müdürlüğü’nde yapmanız gereken yakalamayı 40 km. ileride antrepoda yaptınız. Ha derseniz 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' diye kendinizi kandırırsınız, milleti kandıramazsınız. Unutmadan bir de o Uzun Adamı kandıramazsınız. Eğer kandıracağınızı umuyorsanız avucunuzu yalarsınız.

 

BEN SORAYIM SİZ CEVAPLAYIN:

Şimdi gelelim ahiret sorularınaaaa…

Ben sorayım ağalar, beyleri hanımlar cevaplasın.

1-) Antrepoda bu mallar eksilmiş olabilir mi?

2-) Tıra el sallayıp, uğurlayanlar kim veya kimler?

3-) Gürbulak'ta KİM var mı? Kapısı kilitli mi?

4-) Utanmıyor musunuz?

 

YAZARDAN  DİP NOT:

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü risk analiz ve hedefleme çalışması olmasa Gümrük kapılarımızda neredeyse yakalama olmayacak ama Genel Müdürlük ekipleri boş durmuyor.

Türkiye giriş yapmak üzere Taşucu ve Çeşme Gümrüğü’ne gelen tırları yakın takibe alıyor gümrük işlemleri sonrası X-ray tarama sistemine sevk edilen araçların dorselerinde şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan ayrıntılı aramalarda, çeşitli şekillerde yasal yük içine gizlenmiş uyuşturucular tespit ediliyor.

Yakalanan uyuşturucu miktarı ise, Mersin'deki Taşucu Limanı'ndaki operasyonda 1 Milyon 681 bin Captagon türü uyuşturucu hap.

Çeşme Limanı'nda ise 40 kilogram Kokain cinsi uyuşturucu.

Bu başarılı operasyondan dolayı başta Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerini ve diğer katılanları da canı gönülden tebrik ederim.

..........................

 

-YAZARDAN SON DAKİKAAA NOTU-

Ne söylenecek bir şey kaldı, ne yazacak ne de çizecek. Artık neler yapılır bu işin sonu nereye gider bilemem ama şunu açık açık hem de büyük harflerle yazabilirim. GÜMRÜK tel tel dökülüyor, gümrükten ülkemize uyuşturucu dolu tırlar sokuluyor. Gümrüklere acilen BİR ÜST AKIL VE İŞİNİN EHLİ TECRÜBELİ kontrol MEKANİZMASI YENİDEN getirilmelidir. Gümrüklerde rüşvet arşı geçmiştir. Gümrükleri NEREDEYSE bu ülkenin beka sorunu HALİNE GETİRMİŞLERDİR.

Gümrüklere acilen İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı el atmalıdır.

Neden mi? Bakın..

 

1. Tır: İçişleri Bakanı Sayın Ali YERLİKAYA, resmi X hesabından 03.08.2024 tarihinde yaptığı açıklamada İstanbul ve Yalova’da düzenlenen “NARKOÇELİK-30” operasyonlarında, İran’dan ülkemize nakledildiği tespit edilen 1 Ton 549 Kg Metamfetamin ele geçirildiğini paylaştı. (Gümrük zaafiyeti-1)

2. Tır: Gürbulak sahasından içinde uyuşturucu olmadığı tespit edilerek çıktı. Doğubayazıt Gümrüğüne Girdi, daha sonra Antrepoya sevk edildi sonrasında bu tırda uyuşturucu var denilerek tekrar tespite alındı ve 2.2 ton tespit edildi. (2 Gün tıra ne oldu belli değil) (Gümrük Zaafiyeti-2)

3. Tır: 28.08.2024 tarihinde İçişleri Bakanlığınca TIR İstanbul’da tespit edildi şu an için operasyon gizliliği nedeniyle detay vermiyorum. (Gümrük Zaafiyeti-3)

4. Tır: Gürbulak’tan geçmiş nerede olduğu bulunamıyor (Gümrük Zaafiyeti-4)

Tekrar yazıyorum. Gümrüklerimizi ne yazıktır ki, ülkemiz açısından NEREDEYSE bir beka sorunu haline GETİREN BU KİFAYETSİZ KADROLARDAN HESAP SORULMALI Ve acilen hem de acilen gümrüklerde başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere TEPEDEN TIRNAĞA İŞİNİN EHLİ KADROLAR GÖREVE GELENE KADAR İçişleri Bakanlığı ve MİT el atmalıdır. ÜZGÜNÜM, ÇOK ÜZGÜNÜM.

..........................

-YAZARIN NOTU-

Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Bağlantısı BOTAŞ Gümrük Müdürlüğü’ndeki Yolluklara İle İlgili Olarak Tarafıma Gönderilen Maillerde Ciddi Sıkıntılardan Söz Edilmekte..

Şimdilik Bu Kadar İlgilisine Buradan Duyurulur!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
203 Yorum