1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni bakanlardan ilk açıklama
Yeni bakanlardan ilk açıklama

Yeni bakanlardan ilk açıklama

Başbakan Erdoğan kabinede büyük bir değişikliğe gitti. Bakanlar Kurulu'na giren 9 yeni isimden ilk açıklamalar...

A+A-

Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilk duygularını anlattı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bu kabine revizyonunun, hem şahsı ve ailesi hem de Türk milleti için hayırlı olmasını diledi.

Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilk duygularını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini bu göreve layık gördüğünü belirten İşler, "İnşallah memleketimiz için, hepimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Allah utandırmasın diyorum" dedi.

İşler, bu kabine revizyonunun hem şahsı ve ailesi hem de bütün Türk milleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam yaptığı açıklamada, yeni görevini başarıyla yürütmek için gayret göstereceğini söyledi.

Bakanlık görevi sırasında AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Fatma Şahin'in çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayan İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Fatma hanım, çok önemli hizmetler yaptı, inşallah biz de bunun devamını getiririz" diye konuştu.

Görevin kendisi için sürpriz olduğuna dikkati çeken İslam, "Bu görevler beklenmez, istenmez. Bize tebliğ edildiği andan itibaren başarılı olunmak için çalışılır" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu yeni göreviyle ilgili duygularını paylaştı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli" dedi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisini bu göreve uygun gördüğü için teşekkür ettiğini belirtti.

Egemen Bağış'ın bakanlıktan ayrılacak olması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli. Bakanlığa benim atanmamdan kendisini de çok memnun oldu" diye konuştu. Çavuşoğlu, siyasette bu gibi bayrak ve görev değişimlerinin olabildiğinin altını çizerek, AB ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için Egemen Bağış'ın desteğini alacaklarını kaydetti.

Ekonomi Bakanlığına getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, "Alışık olduğumuz tempoyla çok daha fazlasını katarak koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanlığına getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Yarından itibaren yine alışık olduğumuz o tempoya çok daha fazlasını katarak, üzerimizdeki sorumluluğun da bilincinde olarak koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakanlar Kurulu'nda görev aldığı haberini Denizli'deki konutunda alan Zeybekci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı olarak atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu güven ve teveccünden dolayı teşekkür eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Rabim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. 'Ülkemiz için, memleketimiz için, millletimiz için ve ekonomimiz için hayırlı olur inşallah' diyorum. Yarından itibaren yine alışık olduğumuz o tempoyla çok daha fazlasını katarak, üzerimizdeki sorumlluğun da bilincinde olarak koşmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun inşallah."

Milletimize daha fazla hizmet için çalışacağız!

Zeybekci yaptığı açıklamada da, Başbakan Erdoğan'a teveccühlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Zeybekci, şunları ifade etti:

"Allah razı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Almış olduğumuz görevin sorumluluğu ve ağırlığının farkındayız, milletimize daha fazla hizmet etmek için koşturmaya devam edeceğiz."

Zeybekci, Ankara'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada da bugün görevi devralacağını ifade ederek, "Memleketimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim utandırmasın, hayırlı olsun" değerlendirmesi yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.