1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Yol Kenarlarına Reklama Yönelik Hatıra Ormanı Tabelası Dikmek Yasak'
Yol Kenarlarına Reklama Yönelik Hatıra Ormanı Tabelası Dikmek Yasak

'Yol Kenarlarına Reklama Yönelik Hatıra Ormanı Tabelası Dikmek Yasak'

Antalya Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, reklama yönelik hatıra ormanı tabelası dikiminin yasak olduğunu bildirdi.

A+A-

Antalya Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, reklama yönelik hatıra ormanı tabelası dikiminin yasak olduğunu bildirdi. Çevreci gönüllülerin fidan dikmesi kadar dikilen fidanların sürekli yeşil kalmasının da önemli olduğunu belirten Hacıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yol kenarında görüntü kirliliği oluşturulmasına bağlı hatıra ormanı levhası dikilmesini yasakladığını söyledi.

Anadolu'da değişik illere ulaşmada yol kenarında geçerken çok sayıda falanca hatıra ormanı ismi ile tabelaların bulunduğunu belirten Hacıoğlu, dikim sonrası hatıra ormanı yazan levhaların arkasında yeşilliğin bulunmamasının da dikkat çekici olduğunu kaydetti. Hacıoğlu, "Yol kenarlarında görüntü kirliliği oluşturacak hatıra ormanı tabelası dikimi yasak. Yol kenarlarda yüzlerce hatıra ormanı tabelası var. Fakat arkasında ormanlık alan yok. Reklam yapma gayesi olmayan her kuruluşa fidan dikme ve orman oluşturmada yardımcı oluyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.