1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yunus Emre yolsuzluğunda firari başkan Şeref Ateş'in oğlu gözaltına alındı
Yunus Emre yolsuzluğunda firari başkan Şeref Ateş'in oğlu gözaltına alındı

Yunus Emre yolsuzluğunda firari başkan Şeref Ateş'in oğlu gözaltına alındı

Yunus Emre Vakfı'ndaki 400 Milyon Liralık yolsuzluk soruşturmasında firar eden eski vakıf başkanı Şeref Ateş'in oğlu E.A. gözaltına alındı.

A+A-

Yunus Emre Vakfı'nın sahte şirketler üzerinden düzenlenen naylon faturalarla 400 milyon liralık vurgunla ilgili soruşturma kapsamında vakfın eski başkanı firari şüpheli Şeref Ateş'in oğlu E.A. gözaltına alındı.

PARAVAN ŞİRKETLERİ O KURDU İDDİASI

Şeref Ateş'in oğlu E.A.'nın bazı paravan şirketleri kuran kişi olduğu, daha sonrasında diğer şüphelilere devrettiği belirlendi. E.A'nın, Ankara'ya getirileceği ve soruşturmayı yürüten savcıya ifade vereceği öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

Yunus Emre Vakfı’nda sahte faturalarla gerçekleştirilen büyük bir yolsuzluk skandalı yaşanmıştı. Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, naylon faturalar üzerinden yapılan usulsüzlük sonucu 400 milyon TL’lik zarar tespit edilmişti.

Yunus Emre Enstitüsü’nün eski yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alınmış, eski Başkan Şeref Ateş’in ise Almanya’ya kaçtığı öğrenilmişti.

Anadolu Ajansı’na göre,

Soruşturmada gözaltına alınan 11 şüpheliden 8’i tutuklanmıştı. Tutuklanan zanlılar arasında M.D, M.Ç, S.Y, E.E, E.T.E, F.K, H.K ve M.K yer alıyordu. Bu kişiler, "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezaevine gönderilmişti. İ.K, F.G.E ve S.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yunus Emre Enstitüsü, yaptığı açıklamada yolsuzluk iddialarını doğrulamıştı. Açıklamada, eski Başkan Şeref Ateş ve bazı personelin Haziran 2024’te görevden alındığı, ardından Temmuz 2024’te teftiş başlatıldığı ve 23 Aralık 2024’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Yunus Emre Enstitüsü’nde mali konulara ilişkin bazı işlemlerle ilgili şüpheler üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatıyla bir inceleme süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 2024 yılı Haziran ayında, başta eski Enstitü Başkanı Şeref Ateş olmak üzere ilgili vakıf personeli görevden alınmış, ardından Temmuz 2024 itibarıyla teftiş süreci başlatılmıştır. Teftiş aşamalarının ardından sürecin şeffaf ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla başkan yardımcıları kendi talepleri doğrultusunda görevlerinden ayrılmıştır. Yürütülen teftiş sonucunda elde edilen bulgular doğrultusunda, 23 Aralık 2024 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." / AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.